Ελληνικά
GR
Γίνε Green Driver!
TopΟι έξυπνοι οδηγοί από την έξυπνη οικολογική οδήγηση φαίνονται! Γι' αυτό η Hertz σας ενημερώνει και σας μετατρέπει σε Green Drivers. Σε έξυπνους οδηγούς που κάνουν την οικολογική και οικονομική οδήγηση καθημερινή συνήθεια για την προστασία του κλίματος και του περιβάλλοντος.

 Έτσι, με απλές κινήσεις που εύκολα γίνονται ρουτίνα, βάζετε "φρένο" στην επιβάρυνση που προκαλείτε καθημερινά στο περιβάλλον, αλλά και την τσέπη σας. Πιο συγκεκριμένα, μερικοί απλοί "green" κανόνες θα βοηθήσουν να μειωθεί έως και 20% η κατανάλωση καυσίμων και θα περιορίσουν σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, δίνοντας στο αυτοκίνητό σας μία eco friendly εικόνα.  

Green Driver's Top 10 

1. Αλλάζουμε ταχύτητα στις 2,000 με 2,800 στροφές.
Αλλάξτε ταχύτητα τη σωστή στιγμή (περίπου 2,500 στροφές για βενζινοκίνητα και 2,000 στροφές για πετρελαιοκίνητα), για να δώσετε στο αυτοκίνητο σας την βέλτιστη απόδοση και κατανάλωση καυσίμου. Αλλάζοντας ταχύτητας πολύ νωρίς ή αργά μπορεί να "ζορίσει" τον κινητήρα αυξάνοντας ταυτόχρονα την κατανάλωση καυσίμου.

2. Κρατάμε σταθερή ταχύτητα όση περισσότερη ώρα γίνεται.
Οδηγήστε με σταθερή ταχύτητα κρατώντας χαμηλά τις στροφές του κινητήρα και χρησιμοποιώντας την υψηλότερη δυνατή σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων. 

3. Επιβραδύνουμε ομαλά, όποτε χρειάζεται.
Το απότομα φρενάρισμα (όπως και η απότομη επιτάχυνση) αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου όπως και φθείρει τα φρένα σας γρηγορότερα από το κανονικό. Για να επιτύχετε αποδοτικότερο φρενάρισμα απλά σηκώστε σταδιακά το πόδι σας από το γκάζι και αφήστε τον κινητήρα να επιβραδύνει μόνος του.

4. Σβήνουμε τον κινητήρα όταν σταματάμε για περισσότερο από 2 λεπτά.
Αν πρόκειται να σταματήσετε το αυτοκίνητο σας για περισσότερο από 2 λεπτά, είναι προτιμότερο να σβήσετε τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας παρά να τον αφήσετε να λειτουργεί. Μ’αυτό τον τρόπο εξοικονομείτε καύσιμο, μειώνοντας ταυτόχρονα τους ρύπους που παράγονται από το αυτοκίνητο σας.

5. Οδηγούμε πάντα βάσει των συνθηκών κυκλοφορίας που επικρατούν.
Σχεδιάστε από πριν ξεκινήσετε την διαδρομή που θα ακολουθήσετε και προσπαθήστε να προβλέψτε την ροή της κίνησης ώστε να αποφύγετε τυχόν περιττές αυξομειώσεις στην ταχύτητα σας.

6. Ελέγχετε την πίεση των ελαστικών σας συχνά.
Φροντίστε να ελέγχετε την πίεση των ελαστικών σας συχνά ώστε να έχουν την πίεση που προτείνει ο κατασκευαστής. Στην περίπτωση που η πίεση των ελαστικών σας είναι κάτω από το προτεινόμενο όριο, μειώνει το κράτημα του αυτοκινήτου αυξάνοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου αλλά και την ασφάλεια κατά την οδήγηση.

7. Δεν χρησιμοποιούμε σχάρες οροφής και δεν μεταφέρουμε περιττά φορτία.
Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε κάποια σχάρα οροφής και απομακρύνετε οτιδήποτε περιττό που έχετε στο πόρτ-μπαγκαζ, καθώς το πρόσθετο βάρος περιορίζει την αεροδυναμική του αυτοκινήτου σας με αποτέλεσμα την αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου μέχρι και 5%.

8. Συντηρούμε σωστά και τακτικά το όχημά μας.
Προγραμματίστε ελέγχους στο αυτοκίνητο στους χρόνους που υποδεικνύει ο κατασκευαστής και μόνο σε εγκεκριμένα συνεργεία.


9. Αποφεύγουμε την υπερβολική χρήση του κλιματισμού.
Προσπαθήστε να κάνετε επιλεκτική χρήση του κλιματισμού του αυτοκινήτου σας, καθώς η υπερβολική χρήση του αυξάνει το φορτίο του κινητήρα και την κατανάλωση καυσίμου, ειδικά όταν οδηγείτε σε χαμηλές ταχύτητες.

10. Δεν οδηγούμε με εντελώς ανοιχτά τα παράθυρα ή την ηλιοροφή.
Προσπαθήστε να μην οδηγείτε με εντελώς ανοιχτά τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας, ειδικά όταν οδηγείτε με μεγαλύτερη ταχύτητα, καθώς έτσι αυξάνεται την αντίσταση του με αποτέλεσμα την αύξηση στην κατανάλωση του καυσίμου.