Ελληνικά
GR
Σύντομο Ιστορικό
TopΗ AUTOHELLAS A.T.E.E. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτου (Rent a Car) στην Ελλάδα, βάσει των οικονομικών μεγεθών της και του στόλου των οχημάτων που διαχειρίζεται. Αποτελεί δε το μεγαλύτερο εθνικό franchisee (δικαιοδόχο) της Hertz International παγκοσμίως. 

Η AUTOHELLAS ATEE (HERTZ) υπάρχει στην Ελλάδα περισσότερο από 50 χρόνια και από το 1978 έως σήμερα κρατά σταθερά τη πρώτη θέση στον κλάδο της ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών της άλλωστε, η Hertz - Autohellas βραβεύτηκε επί δυο συνεχόμενα έτη, το 1998 και το 1999, από τον Τουριστικό κλάδο με το βραβείο της καλύτερης εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα (Βραβείο TTG). 

Επί του παρόντος, ο στόλος Hertz αποτελείται από περισσότερα από 44.000 αυτοκίνητα σε 8 χώρες και 125 τοποθεσίες, εκ των οποίων οι 51 είναι αεροδρόμια.Σύντομο Ιστορικό

Οι παρακάτω χρονολογίες αποτελούν σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία της AUTOHELLAS:

1962 Ιδρύθηκε η Εταιρεία Hertz Hellas από την Hertz American Express Ltd. 

1966 Ο κ. Θ. Βασιλάκης υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με την Hertz International για αντιπροσώπευση στην Κρήτη. Ο αρχικός στόλος αποτελείται από 6 Volkswagen Beetle. Ιδρύεται η TH. VASSILAKIS SA. 

1972 Επεκτείνεται η παρουσία της Εταιρείας και στη Ρόδο. Ο στόλος της εταιρείας ανέρχεται σε 300 αυτοκίνητα. 

1974 Ο κ. Θ. Βασιλάκης εξαγοράζει τη Hertz Hellas, θυγατρική της Hertz International, την μετονομάζει σε AUTOHELLAS ΑΤΕΕ και αναλαμβάνει την αντιπροσώπευση της Hertz σε όλη την Ελλάδα. 

1983 Βραβεύεται η AUTOHELLAS με το European Highest Overall Standards Cup από την Hertz Ευρώπης. 

1986 Βραβεύεται για δεύτερη φορά με το European Highest Overall Standards Cup από την Hertz Ευρώπης. 

1989 Η AUTOHELLAS εισάγει πρώτη στην Ελλάδα το θεσμό του Fleet Management (μακροχρόνιας μίσθωσης και διαχείρισης στόλου), προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τον καλύτερο τρόπο. 

1998 Ανανεώνεται η σύμβαση franchise με την Hertz Corporation για άλλα 26 έτη μέχρι της 31/12/2023. 

1999 Η AUTOHELLAS εισάγεται στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. 

2001 Για πέμπτη συνεχή χρονιά απονεμήθηκε στην Hertz από το Business Traveler το βραβείο της καλύτερης εταιρίας ενοικίασης αυτοκινήτων στον κόσμο. 

2003 Η AUTOHELLAS εξαγοράζει την εταιρεία Bemal Auto Ltd που δραστηριοποιείται στην Βουλγαρία, ώς εθνικός franchisee της Hertz και εισαγωγέας/διανομέας των αυτοκινήτων Seat και Audi στη Βουλγαρία.

2005 Η AUTOHELLAS αναλαμβάνει το franchise της Hertz στην Κύπρο.

2007 Η AUTOHELLAS ιδρύει την Autotechnica Fleet Services SRL στην Ρουμανία. Η εταιρεία χρησιμοποιεί την άδεια franchise του σήματος Hertz που έχει δοθεί στην Autohellas για τον τομέα του Operating Leasing.

2010 Η AUTOHELLAS ιδρύει την Autotechnica Serbia D.O.O. Η εταιρεία χρησιμοποιεί την άδεια franchise του σήματος Hertz που έχει δοθεί στην Autohellas για τους τομείς του Operating Leasing και του Rent a Car στην Σερβία.

2011 Η AUTOHELLAS ιδρύει την Autotechnica Montenegro D.O.O. Η εταιρεία χρησιμοποιεί την άδεια franchise του σήματος Hertz που έχει δοθεί στην Autohellas για τους τομείς του Operating Leasing και του Rent a Car στο Μαυροβούνιο.

2012 Η Autotechnica Fleet Services SRL χρησιμοποιεί την άδεια franchise του σήματος Hertz για τον τομέα του Rent a Car στην Ρουμανία.  

2015 Η AUTOHELLAS ιδρύει την Autotechnica Fleet Services LLC στην Ουκρανία. Η εταιρεία χρησιμοποιεί την άδεια franchise του σήματος Hertz που έχει δοθεί στην Autohellas για τον τομέα του Operating Leasing και του Rent a Car στην Ουκρανία.

2016 Η AUTOHELLAS ξεκινάει τη λειτουργία της στην Κροατία, μετά την εξαγορά της ANTERRA DOO, της προηγούμενης εθνικής δικαιοδόχου. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα της ενοικίασης αυτοκινήτων.