Προετοιμάστε το αυτοκίνητό σας για το καλοκαίρι!

Δημοσιεύτηκε στις: 19/07/2017

Το καλοκαίρι έφτασε, η θερμοκρασία έχει ανέβει στα ύψη και οι ετοιμασίες για τις καλοκαιρινές διακοπές έχουν ήδη αρχίσει. Πριν ξεκινήσετε όμως το ταξίδι σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε προετοιμάσει το αυτοκίνητό σας κατάλληλα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δύσκολες καλοκαιρινές συνθήκες. Για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι φροντίστε να ελέγξετε τα παρακάτω.

1)      ΕΛΕΓΧΟΣ ΛΑΔΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ & ΥΓΡΟΥ ΦΡΕΝΩΝ
Είναι σημαντικό τα λάδια του κινητήρα σας να βρίσκονται στη σωστή στάθμη, γιατί έτσι γίνεται σωστά η λίπανση του κινητήρα. Το ίδιο ισχύει και για τα υγρά φρένων.
2)      ΕΛΕΓΧΟΣ ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
Πάντα με κρύο κινητήρα, κάνετε έλεγχο στο δοχείο αντιψυκτικού το οποίο θα πρέπει να έχει υγρό μέχρι την ένδειξη του κατασκευαστή.
3)      ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
Επισκεφθείτε το κοντινότερο συνεργείο ή ένα πρατήριο υγρών καυσίμων για να ελέγξετε την πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου σας. Ελέγχετε επίσης το πέλμα των ελαστικών και αν είναι φθαρμένα τα αλλάζετε άμεσα.
4)      ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΥΑΛΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΕΣ & ΣΤΟ ΥΓΡΟ ΠΛΥΣΗΣ
Συνιστάται η αντικατάσταση υαλοκαθαριστήρων σας κάθε 6 μήνες. Επίσης, φροντίστε να γεμίσετε καλοκαιρινό υγρό υαλοκαθαριστήρων σχεδιασμένο για να αφαίρει τα έντομα και την πίσσα.
5)      ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ – ΥΨΟΣ ΦΑΝΩΝ
Ελέγξτε ότι όλα τα εσωτερικά και εξωτερικά φώτα του αυτοκινήτου σας λειτουργούν σωστά.
6)      ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ (Α/C)
Το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου χρειάζεται σύμφωνα με τους περισσότερους κατασκευαστές μία φορά το χρόνο συντήρηση.
7)      ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ
Αν η μπαταρία είναι ανοιχτού τύπου, ελέγχετε τα υγρά και, αν χρειαστεί, συμπληρώνετε.
Newsletter - Εγγραφή
Μάθετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας!
Προέκυψε σφάλμα.
Παρακαλούμε επιβεβαιώστε τώρα την εγγραφή σας στο email σας!