kos

Κως

Κως, αγαπημένος προορισμός για εκατομμύρια Βορειοευρωπαίους τουρίστες εδώ και περισσότερες από τρεις δεκαετίες, τόπος γέννησης της Νύμφης Ευρώπης, που έδωσε το όνομά της σε μια ολόκληρη ήπειρο και του πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη, νησί με δαντελένιες αμμουδιές και παραλίες που λατρεύουν οι surfers και οι ιστιοπλόοι, με ένα από τα πιο καλά διατηρημένα κάστρα της Ελλάδας και με έντονη νυχτερινή ζωή, η Κως μοιάζει να συγκεντρώνει όλα όσα θα μπορούσε να ζητήσει κανείς από ένα νησί για τις διακοπές του.
Η Autohellas Hertz, η μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα, λειτουργεί στην Κω με 3 γραφεία εξυπηρέτησης πελατών, ένα στην πόλη της Κω, ένα στο αεροδρόμιο και ένα 200 μέτρα από αερολιμένα. Η Κως είναι ένα νησί με μεγάλη ιστορία και πολλά αξιοθέατα, όπου ο επισκέπτης του νησιού πρέπει να δει κατά την παραμονή του σε αυτό. Το πιο σημαντικό πάντως, σίγουρα το δημοφιλέστερο αξιοθέατο της Κω, είναι το Ασκληπιείο, τόπος ανάπαυσης και θεραπείας από τον 4ο π.Χ. αιώνα ήδη. Εδώ φιλοξενήθηκε η Ιατρική Σχολή του Ιπποκράτη, εδώ ακούστηκε για πρώτη φορά ο Όρκος του Ιπποκράτη, που μέχρι και σήμερα δίνουν οι γιατροί σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η Autohellas Hertz με περισσότερους από 20 τύπους αυτοκινήτων στο νησί της Κω καλύπτει κάθε σας ανάγκη για ενοικίαση αυτοκινήτου. Επίσης στην Hertz εκτός των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων είμαστε στην διάθεση σας για να σας δώσουμε πληροφορίες και tips για τα αξιοθέατα της Κω και τις διαδρομές που αξίζει να δείτε. Για ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην Κω σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές εμπιστευτείτε την Autohellas Hertz!
Περισσότερα Close
Σημεία Ενοικίασης Αυτοκινήτων Autohellas Hertz στην Κω
Αεροδρόμιο
Αντιμάχεια (200 μ. από Αεροδρόμιο )

Αντιμάχεια (200 μ. από Αεροδρόμιο )

Λεωφ. Βασ. Γεωργίου Β' 46

Λεωφ. Βασ. Γεωργίου Β' 46

Λιμάνι Κω - Meet & Greet

Λιμάνι Κω - Meet & Greet

Άλλοι προορισμοί
corfu
Κέρκυρα

Το περίφημο νησί των Φαιάκων, το βορειότερο νησί του Ιονίου, εκείνο που έχει δεχτεί τις περισσότερες επιρροές από το δυτικό πολιτισμό καθ όλη την...

karpathos
Κάρπαθος

Η Κάρπαθος είναι το δεύτερο σε μέγεθος νησί των Δωδεκανήσων και βρίσκεται ανάμεσα στην Ρόδο και την Κρήτη. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η πόλη της...

crete
Κρήτη

Περηφάνια, άγρια ομορφιά, γαλάζια νερά, νόστιμα τοπικά φαγητά, ρακή, χωριά που ανοίγουν ένα παράθυρο σε προηγούμενους αιώνες, άντρες με στιβάνια...

lesvos
Λέσβος

Τόπος με προσωπικότητα και ιδιαίτερο ύφος, στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, πατρίδα του Οδυσσέα Ελύτη, του Θεοφίλου και του Στρατή Μυριβήλη, με...

chios
Χίος

Χίος, το πιο μεσαιωνικό νησί του Β.Α Αιγαίου με τα σημάδια της ιστορίας διάσπαρτα σε ολόκληρη την επιφάνεια του. Κάστρα και αρχοντόσπιτα χτισμένα με...

samos
Σάμος

Σάμος, το νησί του Πυθαγόρα, το νησί που φημίζεται για την παραγωγή των κρασιών του, ένας τόπος γεμάτος με χρώματα, λουλούδια, ξεχωριστές παραλίες...

rhodes
Ρόδος

Για πολλούς θυμίζει εικόνες από το σχολείο τους και την πενθήμερη εκδρομή τους, για άλλους είναι το μεγάλο νησί των Δωδεκανήσων. Ποια είναι εντέλει η...

athens
Αθήνα

Αθήνα, μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, η πόλη του Περικλή και του Σωκράτη, η πόλη όπου γεννήθηκε η δημοκρατία και άνθισαν οι τέχνες και τα...

myconos
Μύκονος

Στην Hertz καλύπτουμε κάθε σας ανάγκη για ενοικίαση αυτοκινήτου στη Μύκονο και σας δίνουμε την ευκαιρία να επιλέξετε το αυτοκίνητο που σας ταιριάζει μέσα από ένα στόλο με περισσότερους από 15 τύπους αυτοκινήτων.

ΚΩΣ
 
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
 
H αρχαία πόλη κοντά στο λιμάνι με πλήθος ναών και δημοσίων κτιρίων, που καλύπτουν μία ιστορία 2000 χρόνων συνεχούς κατοίκησης, η οποία χωρίζεται σε τρεις ζώνες: τη Δυτική, την Κεντρική και την Ανατολική ζώνη.
 
Το Κάστρο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννου χτισμένο πάνω στο αρχαίο το 15ο αιώνα, όπου διατηρείται σε καλή κατάσταση. Τοξωτή γέφυρα ενώνει το κάστρο με την πλατεία που βρίσκεται ο πλάτανος του Ιπποκράτη και το τουρκικό τζαμί του Γαζή Χασάν Πασά.
O πλάτανος του Ιπποκράτη, ένα δέντρο τεραστίων διαστάσεων, που πιστεύεται ότι φυτεύτηκε από τον ίδιο και ότι κάτω από αυτόν δίδασκε και δεχόταν τους ασθενείς του. Βέβαια το σημερινό πλατάνι δεν είναι το ίδιο, αλλά παραφυάδα του και τα κλαδιά του υποστηρίζονται από κίονες.
Το τζαμί του Γαζή Χασάν Πασά ή Λότζια χτισμένο το 1786. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν αρχαία υλικά.
Το τζαμί Ντερφεντάρ στην πλατεία Ελευθερίας, που παραμένει χώρος λατρείας των Μουσουλμάνων που ζουν στο νησί.
Η πύλητου Φόρου, χτισμένη το1391. Ο δρόμος, τα μικρά Εξάρ­χεια όπως τα ονομάζουν οι ντόπιοι λόγω των πολλών cafe και bar που βρίσκονται εδώ, οδηγεί στην πλατεία Ελευθερίας.           
Το κτίριο της Λέσχης στην πλατεία Ελευθερίας, όπου στην πρόσο­ψή του βρίσκεται μια επιγραφή με χαραγμένους στίχους από τον ΕθνικόΎμνο της Ελλάδος και τη χρονολογία που ενώθηκαν τα Δωδε­κάνησα με την υπόλοιπη Ελλάδα.                             
Το Ασκληπιείο (δυτικά της πόλης). Πρόκειται για ένα μεγαλοπρε­πές οικοδόμημα χτισμένο σε τρία επίπεδα που συνδέονται μεταξύ τους με σκάλες. Ο χώρος που το περιβάλλει είναι μεγάλης φυσικής ομορφιάς. Το σύνολο του αρχαιολογικού χώρου του Ασκληπιείου οικοδο­μήθηκε στις αρχές του 3ου αιώνα π.Χ και ήρ­θεστο φως το 1902 από το Γερμανό αρχαιολόγο R. Herzog. Στο δεύτερο επίπεδο βλέπετε τα ερείπια μεγάλου βωμού αφιερωμένου στον Κυπαρίσσιο Απόλλω­να (4ο αιώνας π.Χ.).  Στο ψηλότερο επίπεδο βλέπετε τα ερείπια από περίπτερο δωρικό ναό του Ασκληπιού, 2ου αιώ­να π.Χ. Στους χριστιανικούς χρόνους πάνω στον πρόναο χτίστηκε η εκκλησία της Παναγίας του "Τάρσου". Θα δείτε και ένα κιονόκρανο που χρησίμευε ως Αγία Τράπεζα και έχει χαραγμένα τα αρχικά ICXP.
Το Ιπποκράτειο Ίδρυμα Ιατρικής Έρευνας.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, με Αρχαιοελληνικά και Ρω­μαϊκά εκθέματα. Δείτε οπωσδήποτε το ψηφιδωτό με την υποδοχή του Ασκληπιού, τις επιτύμβιες στήλες και τα αγάλματα της Δήμητρας και του Ιπποκράτη. (τηλ.: 28326).
 
 
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
 
Κως – Αγ. Φωκάς – Θέρμες (13 χλμ.):
Αυτή η διαδρομή διατρέχει τις ανατολικέ ακτές του νησιού και περνάει από το ακρωτήριο Ψαλίδι με τον υγροβιότοπος και το ακρωτήριο Αγ. Φωκάς με τα ψηλά βράχια, για να καταλήξει στη τουριστική περιοχή Θέρμες με τις ιαματικές πηγές.
 
Κως – Ζιπάρι – Ασφενδιού  (14 χλμ.):
Η διαδρομή αυτή ανηφορίζει προς το τέλος της στο γραφικότερο μεγάλο χωριό της Κω με τις πολλές συνοικίες, αφού πρώτα περάσει από το πεδινό χωριό Ζιπάρι. Στην επιστροφή, κατεβείτε και ως τον παραθαλάσσιο οικισμό Τιγκάκι.
 
Κως – Πλατάνι – Ασκληπιείο (4 χλμ):
Πολύ σύντομη και πολύ βασική διαδρομή στο νησί, που θα σας φέρει κοντά στο σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου αλλά και στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω.
 
Αντιμάχεια – Κέφαλος (20 χλμ.):
Διαδρομή στα δυτικά του νησιού που προσεγγίζει την πιο παρθένα, λιγότερο αξιοποιημένη τουριστικά πλευρά του. Γύρω από τον Κέφαλο, εξερευνώντας θα βρεθείτε στα ακρωτήρια Κρίκελος και Δρέπανο, και θα ανακαλύψετε απομακρυσμένες παραλίες πίσω από βράχια ή κάτω από πεύκα.
 
Αντιμάχεια – Καρδάμαινα (6 χλμ.):
Από εδώ προσεγγίζεται η μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή παραλία της Κω, μια αμμουδιά μήκους 10 χιλιομέτρων περίπου (!). Απέναντι είναι η Νίσυρος που απέχει από το μικρό λιμάνι της Καρδάμαινας μόνο 12 ναυτικά μίλια (αναχωρούν πλοιάρια).
 
Αντιμάχεια – Μαστιχάρι (6 χλμ.):
Βόρεια της Αντιμάχειας βρίσκεται το Μαστιχάρι. Από το λιμάνι του αναχωρούν μικρά πλοία για την αντικρινή Κάλυμνο, ενώ νότια της προβλήτας απλώνεται ευρύχωρη χρυσαφένια παραλία με αμμόλοφους και κέδρους.
 
ROAD TIPS
 
Στον κεντρικό δρόμο Κω – Αντιμάχειας μήκους 25 χιλιομέτρων θα βρείτε πάντα πυκνή ροή τουριστικών πούλμαν, ταξί και τουριστών με κάθε είδους όχημα, φυσικά το καλοκαίρι. Ανάλογη κατάσταση και στο δρόμο για το Ασκληπιείο, αν και όχι όλες τις ώρες.

Δείτε άλλες δημοφιλείς περιοχές για ενοικίαση αυτοκινήτου: Αθήνα, Κρήτη (Ηράκλειο, Χανιά, Άγιος Νικόλαος, Χερσόνησος, Ρέθυμνο), Ρόδος, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Βόλος, Ζάκυνθος, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κάρπαθος, Κεφαλονιά, Λάρισα, Λέσβος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Πάτρα, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος, Χαλκιδική και Χίος.

Newsletter - Εγγραφή
Μάθετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας!
Προέκυψε σφάλμα.
Παρακαλούμε επιβεβαιώστε τώρα την εγγραφή σας στο email σας!