thessaloniki

Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι μια σύγχρονη πόλη που έχει διατηρήσει το ανθρώπινο πρόσωπό της. Το σύγχρονο στοιχείο αναμειγνύεται αρμονικά με την ιστορία, όπως αυτή αποτυπώνεται στους αρχαιολογικούς χώρους, στις βυζαντινές της εκκλησίες, στα ενδιαφέροντα μνημεία της. Με πάνω από 1 εκατ. κατοίκους, η Θεσσαλονίκη είναι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας. Η πόλη σφύζει από ζωή όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ ιδιαίτερα το βράδυ αποκτά ένα άλλο χρώμα, καθώς η πόλη είναι γνωστή για την ποιοτική της ψυχαγωγία.
Η Autohellas Hertz, η μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης αυτοκίνητου στην Ελλάδα, λειτουργεί στην Θεσσαλονίκη με τρία γραφεία ενοικιαζομένων αυτοκινήτων, ένα στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία», ένα μέσα στην πόλη και ένα στην Γεωργικής Σχολής κοντά στο αεροδρόμιο.
Με περισσότερους από 60 τύπους αυτοκινήτων στην Autohellas Hertz καλύπτουμε κάθε σας ανάγκη για ενοικίαση αυτοκινήτου στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Νοικιάστε σε ανταγωνιστικές τιμές το αυτοκίνητο που εσείς θέλετε και ζήστε μοναδικές στιγμές στην πόλη που δεν σταμάτα να διασκεδάζει ποτέ. Ανακαλύψτε τα μοναδικά ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής αλλά και τις καταπράσινες διαδρομές λίγο έξω  από την Θεσσαλονίκη. Για ενοικιάσεις αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη εμπιστευτείτε την Autohellas Hertz!
Περισσότερα Close
Σημεία Ενοικίασης Αυτοκινήτων Autohellas Hertz στη Θεσσαλονίκη
Αεροδρόμιο
Γεωργικής Σχολής 130

Γεωργικής Σχολής 130

Σαλαμίνος 4
Άλλοι προορισμοί
athens
Αθήνα

Αθήνα, μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, η πόλη του Περικλή και του Σωκράτη, η πόλη όπου γεννήθηκε η δημοκρατία και άνθισαν οι τέχνες και τα...

alexandroupolis
Αλεξανδρούπολη

Η Αλεξανδρούπολη, πρωτεύουσα του νομού Έβρου που βρίσκεται στο βόρειο και ανατολικό άκρο της Ελλάδος, αποτελεί βασική πύλη διασύνδεσης μεταξύ των...

kavala
Καβάλα

Η Καβάλα είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της βόρειου Ελλάδας, μια πόλη μαγική. Με εύκολη πρόσβαση από κάθε σημείο, με πλοίο, με αεροπλάνο, ή...

myconos
Μύκονος

Στην Hertz καλύπτουμε κάθε σας ανάγκη για ενοικίαση αυτοκινήτου στη Μύκονο και σας δίνουμε την ευκαιρία να επιλέξετε το αυτοκίνητο που σας ταιριάζει μέσα από ένα στόλο με περισσότερους από 15 τύπους αυτοκινήτων.

skiathos
Σκιάθος

Σκιάθος, ένα νησί γεμάτο πράσινο και μαγευτικές παραλίες που απέχει μόλις 2,5 μίλια από τις νότιες ακτές του Πηλίου, πατρίδα του μεγάλου Έλληνα...

chalkidiki
Χαλκιδική

Η Χαλκιδική είναι ένας τόπος ευλογημένος, που θα μπορούσε να κερδίσει εύκολα τον τίτλο του ομορφότερου νομού της Ελλάδας. Η έντονη νυχτερινή ζωή, τα...

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
 
Ο Λευκός Πύργος, το απόλυτο σύμβολο της πόλης! Βρίσκεται στην κεντρική προεξοχή της παραλίας, από το πρώτο μισό του 15ο αιώνα και έχει ύψος 37 μέτρων, αν και από κοντά δείχνει ψηλότερος. Τον έχτισαν οι Βενετοί και μετά από τρεις αιώνες, οι Τούρκοι τον μετέτρεψαν σε φυλακή για τους Γενίτσαρους. Για ένα διάστημα μάλιστα, ονομαζόταν και Πύργος του Αίματος.
Η Ροτόντα, είναι ένα ακόμα κτίσμα της εποχής του Γαλέριου. Ο Θεοδόσιος ο Μέγας το μετέτρεψε σε εκκλησία των Ασωμάτων. Τα μωσαϊκά και οι τοιχογραφίες είναι δημιούργημα εκείνων των χρόνων. Το 1591 έγινε τζαμί και στο τέλος της Τουρκοκρατίας ονομάστηκε εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.
Η Αψίδα του Γαλέριου. Χτίστηκε για να θυμίζει το θρίαμβο του Γαλέριου Βαλέριου Μαξιμιανού εναντίον των Περσών, το 298 π.Χ.. Το μνημείο στην αρχική του μορφή υπήρξε τετράπλευρο με τρούλο και ουσιαστικά «στέγαζε» ένα κεντρικό σταυροδρόμι. Στη μια αψίδα που έχει μείνει σώζονται ανάγλυφες παραστάσεις από τη μάχη. Το σημείο είναι ένα από τα πολύ χαρακτηριστικά της πόλης και ένα από τα δημοφιλή “meeting points” της.
Η εκκλησία της Αγίας Σοφίας (7ος αιώνας). Ένα σημαντικότατο παλαιοχριστιανικό μνημείο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια Βασιλική με τρούλο. Χτίστηκε επί Λέοντος Γ΄ Ίσαυρου. Το μωσαϊκό του τρούλου της αναπαριστά την Ανάληψη του Χριστού.
Η εκκλησία Παναγίας της Αχειροποιήτου. Μεγάλη Βασιλική του 5ου αιώνα μ.Χ., με εκπληκτικά ψηφιδωτά. Σύμφωνα με την παράδοση, εκεί δημιουργήθηκε μια εικόνα, χωρίς τη μεσολάβηση ανθρώπου.
Η Παναγία των Χαλκέων, που κοσμεί την πλατεία Δικαστηρίων. Είναι σταυρικός ναός της Βυζαντινής εποχής.
Ο Ναός του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της πόλης είναι μια πεντάκλιτη παλαιοχριστιανική Βασιλική. Στη θέση της στα Ρωμαϊκά χρόνια βρίσκονταν λουτρά. Ο Άγιος Δημήτριος μαρτύρησε και τάφηκε ακριβώς εκεί, γι’ αυτό χτίστηκε εκεί και ο ναός. Το ανατολικό τμήμα του αποτελεί η κρύπτη. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αναστηλώθηκε. Σήμερα στο ναό λειτουργεί και Μουσείο.
Η πλατεία Αγίου Γεωργίου, που είναι πολύ κοντά στα όρια της σύγχρονης και της παλιάς πόλης.
Ο Άγιος Νικόλαος, που προβάλλει στην οδό Ηροδότου, στο σοκάκι της πάνω πόλης. Είναι εκκλησία του 14ου αιώνα με εξαιρετικές τοιχογραφίες.
Η Μονή Βλατάδων, που συνορεύει σχεδόν με τα τείχη. Έχει γίνει παγκοσμίως ακουστή για το Οικουμενικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών. Ο κυρίως ναός σταυροειδής με τρούλο και χτίστηκε τον 14ο αιώνα.
Το Επταπύργιο, που προστάτευε την πόλη την εποχή του Θεοδοσίου. Τροποποιήθηκε στο Βυζάντιο και στην Τουρκοκρατία. Σήμερα σώζεται μόνο ένας πύργος στη βορινή πλευρά, που χρησιμοποιήθηκε στα νεότερα χρόνια ως φυλακή, η γνωστή φυλακή του «Γεντί Κουλέ».
Η εκκλησία του Οσίου Δαβίδ, παλαιοχριστιανική του 5ου αιώνα μ.Χ., με το φημισμένο ψηφιδωτό της, το «Όραμα του Ιεζεκιήλ».
Η εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης του 13ου αιώνα, σε σχήμα Σταυρού.
Οι Άγιοι Απόστολοι (14ος αιώνας), ναός σταυροειδής με πλούσια διακόσμηση.
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, που ιδρύθηκε το 1960 από τον Σωκράτη Καραντινό. Στον ίδιο χώρο στεγάζεται η Πινακοθήκη της πόλης, με κορυφαία έργα Ελλήνων και ξένων ζωγράφων.
Ο περιστρεφόμενος πύργος της ΔΕΘ. Οι εγκαταστάσεις της καταλαμβάνουν έναν τεράστιο χώρο πολλών τετραγωνικών. Στην πλευρά της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου, μέσα στο χώρο της έκθεσης, έχει ανεγερθεί το Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο. Η ΔΕΘ ανοίγει τις πύλες της την πρώτη Κυριακή κάθε Σεπτέμβρη. Είναι η σημαντικότερη εμπορική και οικονομική στιγμή της πόλης, καθώς το παγκόσμιο ενδιαφέρον στρέφεται στα εκθέματα και στις προτάσεις των δεκάδων συμμετεχόντων.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο, στο οποίο καταγράφεται η ιστορία όλης της Μακεδονίας. Ο ακέφαλος κούρος και η κόρη της αρχαϊκής εποχής, τα επιτύμβια των κλασικών χρόνων, τα μωσαϊκά, τα γλυπτά και τα πορτρέτα της Ρωμαϊκής εποχής είναι τα εξέχοντα έργα, που έλκουν το θαυμασμό των επισκεπτών.
- Το Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείο, που εκθέτει ενδιαφέροντα λαογραφικά στοιχεία της Μακεδονίας, όπως τοπικές ενδυμασίες, κεντήματα, υφαντά και αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Στην κεντρική οδό Προξένου Κορομηλά, βρίσκεται ένα πιο ειδικευμένο μουσείο. Εδώ τα εκθέματα είναι από τα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνα (1878-1912).
 
 
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
 
Ευρισκόμενοι στη Θεσσαλονίκη, με την ύπαρξη της σύγχρονης Εγνατίας οδού, όλοι οι ωραίοι προορισμοί της Βόρειας Ελλάδας είναι «στο πιάτο σας».
 
Ανατολικάτηςπόλης, μπορείτε να κάνετε το γύρο της λίμνης Βόλβης και να έρθετε σε επαφή με τους παραλίμνιους οικισμούς, την ορνιθοπανίδα, και την παρόχθια βλάστηση (Θεσ/νίκη – Βόλβη 30 χλμ, Γύρος Βόλβης 70 χλμ). Αμέσως μετά τη Βόλβη βρίσκεται και το κομμάτι μήκους 6–7 χιλιομέτρων της παλαιάς εθνικής οδού Θεσ/νίκης – Καβάλας που διασχίζει τα λεγόμενα Μακεδονικά Τέμπη, περιοχή με πανύψηλα δέντρα και λιβάδια δίπλα στο δρόμο. Ακόμα ανατολικότερα, από Εγνατία πλέον θα φτάσετε στην Καβάλα.
 
Βόρεια, μπορείτε να επισκεφτείτε το σπουδαίο υγροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης, ακολουθώντας το δρόμο για Σέρρες, μετά από 65 περίπου χιλιόμετρα.
 
Βορειοδυτικά, θα πάτε στον πιο δημοφιλή ορεινό χιονοδρομικό προορισμό της Β. Ελλάδας, το όρος Βόρας (2.524μ.), που είναι γνωστό σε όλους ως «Καϊμακτσαλάν» (Θεσ/νίκη – Παλαιός Αγ. Αθανάσιος 117χλμ). Από εκεί, κάνοντας μερικά χιλιόμετρα ακόμα θα βρεθείτε στα περίφημα Λουτρά Πόζαρ με τις θερμές πηγές να αναβλύζουν μέσα στην πυκνή βλάστηση, στην είσοδο ενός φαραγγιού!
Επίσης βορειοδυτικά, στο δρόμο για το Καϊμάκτσαλαν και την όμορφη Έδεσσα (88χλμ) με τον φημισμένο καταρράκτη, σταματήστε για να περιηγηθείτε στον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο με το καταπληκτικό νέο μουσείο της Αρχαίας Πέλλας.
 
Δυτικά, μέσω της γρήγορης Εγνατίας, δε θα παραλείψετε να δείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, τη Βυζαντινή Βέροια, τη γλυκιά, «εξοχική» Νάουσα αλλά και το σημαντικό βουνό που έχουν αυτές οι δύο πόλεις δίπλα τους, το Βέρμιο (2.065μ) με τα δυο μεγάλα και οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα ,το «Σέλι» από την πλευρά της Βέροιας και τα «Τρία–Πέντε Πηγάδια» από την πλευρά της Νάουσας.
 
Νοτιοδυτικά, η εθνική οδός Αθήνας – Θεσσαλονίκης θα σας φέρει στην Κατερίνη (70 χλμ) όπου θα στρίψετε για να ανηφορίσετε από άνετο δρόμο (που ίσως δυσκολευτείτε λίγο να βρείτε λόγω έλλειψης πινακίδων μέσα στην πόλη της Κατερίνης, οπότε μην ντραπείτε και ρωτήστε!) για τα πυκνοδασωμένα Πιέρια όρη (2.190μ.) με το μικρό χιονοδρομικό και το, πλήρες ξενώνων και σαλέ, Ελατοχώρι.
 
Νοτιότερα, ακολουθώντας την Ε. Ο. θα δείτε το Κάστρο Πλαταμώνα, τα γνωστά Τέμπη και λίγο νοτιότερα το πάντα «ζωντανό» Λιτόχωρο (91 χλμ) στα πόδια του ψηλότερου βουνού της Ελλάδας, του μυθικού Όλυμπου (2.918μ.).


Δείτε άλλες δημοφιλείς περιοχές για ενοικίαση αυτοκινήτου: Αθήνα, Κρήτη (Ηράκλειο, Χανιά, Άγιος Νικόλαος, Χερσόνησος, Ρέθυμνο), Ρόδος, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη, Βόλος, Ζάκυνθος, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κάρπαθος, Κεφαλονιά, Κως, Λάρισα, Λέσβος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Πάτρα, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος, Χαλκιδική και Χίος.

Newsletter - Εγγραφή
Μάθετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας!
Προέκυψε σφάλμα.
Παρακαλούμε επιβεβαιώστε τώρα την εγγραφή σας στο email σας!