rhodes

Ρόδος

Για πολλούς θυμίζει εικόνες από το σχολείο τους και την πενθήμερη εκδρομή τους, για άλλους είναι το μεγάλο νησί των Δωδεκανήσων. Ποια είναι εντέλει η Ρόδος και τι επιφυλάσσει στον ταξιδιώτη της; Στη Ρόδο μπορεί να μείνετε μία μέρα ή και μία ολόκληρη ζωή είναι κάποια πράγματα όμως τα οποία όσες φορές και να τα δείτε θα σας ενθουσιάσουν και θα σας κάνουν να τα βλέπετε κάθε φορά μέσα από διαφορετικό πρίσμα. 
Η Autohellas Hertz, η μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα, λειτουργεί στην Ρόδο με 3 γραφεία εξυπηρέτησης πελατών, ένα στην περιοχή της Κρεμαστής, ένα στο αεροδρόμιο της Ρόδου και ένα γραφείο στη Λίνδο.
Το νησί έχει ταυτιστεί με μία εποχή που γοητεύει τον κόσμο. Την εποχή των ιπποτών. Στη Ρόδο υπάρχει η παλιά και η νέα πόλη. Η δεύτερη είναι εκείνη που διατηρεί τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής μίας μεγαλούπολης. Η παλιά πόλη όμως έχει «φρακάρει» κάπου στην κλεψύδρα του χρόνου παραμένει περικυκλωμένη από ένα εντυπωσιακό πέτρινο τείχος και για να εισχωρήσει κανείς στη μαγεία της πρέπει να περάσει μία από τις πύλες της.
Ατελείωτες παραλίες, μνημεία που άντεξαν το στο πέρασμα του χρόνου, και ένα δάσος γεμάτο πεταλούδες αποτελούν μερικά από τα σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος της Ρόδου που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε κατά την παραμονή σας στο νησί. 
Με περισσότερους από 30 τύπους αυτοκινήτων στην Ρόδο, η Autohellas Hertz καλύπτει κάθε σας ανάγκη για ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Αυτοκίνητα μικρά οικονομικά, οικογενειακά, 4χ4, minibus αλλά και πολυτελή είναι στην διάθεσή σας για να κάνουν ακόμη πιο εύκολη και ασφαλή την μετακίνηση σας στο νησί της Ρόδου.
Hertz η Νο1 εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στον κόσμο, η Νο 1 εταιρεία στην καρδιά σας και στην προτίμησή σας. Για ενοικιάσεις αυτοκινήτων στη Ρόδο εμπιστευτείτε την Autohellas Hertz!
Περισσότερα Close
Σημεία Ενοικίασης Αυτοκινήτων Autohellas Hertz στην Ρόδο
12ο χλμ. Ρόδου - Κάμειρου

12ο χλμ. Ρόδου - Κάμειρου

Αεροδρόμιο
Λοθιάρικα, Λάρδου-Πεύκων

Λοθιάρικα, Λάρδου-Πεύκων

Άλλοι προορισμοί
karpathos
Κάρπαθος

Η Κάρπαθος είναι το δεύτερο σε μέγεθος νησί των Δωδεκανήσων και βρίσκεται ανάμεσα στην Ρόδο και την Κρήτη. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η πόλη της...

santorini
Σαντορίνη

Η Σαντορίνη είναι από τα νοτιότερα νησιά των Κυκλάδων και μπορεί να φτάσει κανείς μέσω θαλάσσης από τον Πειραιά ή αεροπορικώς  μέσα σε 30 λεπτά από...

myconos
Μύκονος

Στην Hertz καλύπτουμε κάθε σας ανάγκη για ενοικίαση αυτοκινήτου στη Μύκονο και σας δίνουμε την ευκαιρία να επιλέξετε το αυτοκίνητο που σας ταιριάζει μέσα από ένα στόλο με περισσότερους από 15 τύπους αυτοκινήτων.

athens
Αθήνα

Αθήνα, μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, η πόλη του Περικλή και του Σωκράτη, η πόλη όπου γεννήθηκε η δημοκρατία και άνθισαν οι τέχνες και τα...

paros
Πάρος

Ένα από τα πιο όμορφα και πιο τουριστικά νησιά των Κυκλάδων είναι η Πάρος. Μόλις 4 ώρες από το λιμάνι του Πειραιά και 30 λεπτά με αεροπλάνο από την...

corfu
Κέρκυρα

Το περίφημο νησί των Φαιάκων, το βορειότερο νησί του Ιονίου, εκείνο που έχει δεχτεί τις περισσότερες επιρροές από το δυτικό πολιτισμό καθ όλη την...

ΡΟΔΟΣ
 
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
 
Στην πόλη της Ρόδου.
 
-  Η Μεσαιωνική πόλη του 1275 με τις εντυπωσιακές οχυρωματικές κατασκευές από τους Ιωαννίτες Ιππότες. Συνολικά η μεσαιω­νική πόλη έχει εφτά εισόδους, με πιο ξεχωριστές τη «Θαλασσινή Πύλη» και την «Ντ’Αμπουάζ».
Η πόλη χωρίζεται σε δυο μέρη. Στο βόρειο βρίσκονται τα κτίρια του τάγματος και το παλάτι του Μάγιστρου και στο νότιο τα κτίρια όπου κατοικούσαν οι Έλληνες και οι Εβραίοι.
Η οδός των Ιπποτών, η κεντρική οδός της παλιάς πό­λης, πλάτους 6 μέτρων (χτισμένη πάνω σε δρόμο της αρχαίας πόλης) συγκεντρώνει τα περισσότερα μεσαιωνικά κτίρια.  Δεξιά και αριστερά του δρόμου βρίσκονται τα καταλύματα των διαφόρων εθνοτήτων του τάγματος, με πιο εντυπωσιακό το Γαλλικό κατάλυμα με το θυρεό του Μεγάλου Μάγιστρου.
Το βόρειο τμήμα της μεσαιωνικής πόλης περιλαμβάνει το εντυπωσιακό κάστρο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννου με το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη ΒΔ πλευρά του. Το κάστρο που είναι το μεγαλύτερο οικοδόμημα της παλιάς πόλης, κάποια εποχή χρησιμοποιήθηκε από τους Τούρκους ως φυλακή, μετά καταστράφηκε αλλά αργότερα ξαναχτίστηκε από τους Ιταλούς, που στόλισαν τα δάπεδα του με περίτεχνα μωσαϊκά Ρωμαϊκών και Βυζαντινών χρόνων που έφεραν από την Κω, κάνοντάς το πραγ­ματικό αρχιτεκτονικό κόσμημα, με ανάγλυφα, πύλες, θυρε­ούς και τα καταλύματα των Ιπποτών των διαφόρων περιοχών (Γαλλίας, Αγγλίας, Βέρνης, Προβηγκίας, Ισπανίας και Γερμανίας).   
Η είσοδος του κάστρου είναι επιβλητική με τους δυο ημικυκλικούς πύργους και το οικόσημο του μεγάλου Μάγιστρου. Ο επισκέπτης αφού ανέβει την επιβλητική σκάλα, βρίσκεται στην αί­θουσαμε το τρόπαιο των Μιθριδατικών πολέμων (1ος αιώνας μ.Χ) φερμένοαπό το νεκροταφείο της αρχαίας Ρόδου. Τα δάπεδα της αί­θουσας στολίζονται από  περίτεχνα μωσαϊκά Ρωμαϊκών και Βυζαντινών χρόνων, φερμένα από την Κω.
Στη συνέχεια η αίθουσα με το άγαλμα του Λαοκόωντος και των γιων του, δημιούργημα των Ρόδιων γλυπτών, Αγήσανδρου, Πολύδωρου και Αθηνόδωρου.
Στις επόμενες αίθουσες δεσπόζει το ψηφιδωτό της Μέδουσας και το ψηφιδωτό με την τίγρη. Ακολουθεί η αίθουσα και το γραφείο του Ιταλού διοικητή των Δωδεκανήσων την περίοδο της Ιταλοκρατίας και η αίθουσα με τα κιονόκρανα. Τα ψηφιδωτά και εδώ προέρχονται από την Κω. Ακολουθούν οι αίθουσες με τα δελφίνια, του Έρωτα και των εννέα Μουσών. 
-  Το κτίριο της Καστελλανίας στην πλατεία Ιπποκράτους, όπου στεγάζεται η βιβλιοθήκη της Ρόδου.
-  Το τζαμί του Σουλεϊμάν, κοντά στην πλατεία Ιπποκράτους, χτισμένο στη θέση της βυζαντινής εκκλησίας των Άγιων Αποστόλων.
-  Το τζαμί του Ρετζέπ Πασά, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Φανουρίου, που για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν μέλη από ιπποτικά κτίρια.
-  Η Τούρκικη βιβλιοθήκη. Φιλοξενεί σπάνια χειρόγραφα μεταξύ των οποίων ένα εικονογραφημένο Κοράνι και ένα χρονικό της πολιορκίας της Ρόδου από τους Τούρκους το 1522. Ιδρυτής της ήταν ο Χαβούζ Αχμέτ Αγάς το 1794.
-  Το παλιό ρολόι, με πανοραμική θέα στην παλιά πόλη. Βρίσκεται στην οδό Ορφέως που είναι παράλληλη με την οδό των Ιπποτών και σήμερα λει­τουργεί σαν καφέ - μπαρ.         
-  Ο ναός του Αγίου Φανουρίου χτισμένος το 13ο αιώνα με σπάνιες τοιχογραφίες.
-  Το νοσοκομείο των Ιπποτών από τα σπουδαιότερα κτίρια της ε­ποχής, σήμερα λειτουργεί ως Αρχαιολογικό Μουσείο με σπουδαία εκθέματα. Πά­νω από την επιβλητική είσοδο του φιγουράρει μια μαρμάρινη πλάκα με την παράσταση δυο αγγέλων να κρατούν το θυρεό του μεγάλου Μάγιστρου. Αναφέρεται επίσης ότι ο Μεγάλος Μάγιστρος είχε χρηματοδοτήσει με 10.000 χρυσά φιορίνια την ανοικοδόμηση του κτιρίου (15 Ιουλίου 1440). Το νότιο τμήμα της παλιάς πόλης είναι αυτό στο οποίο έμεναν οι υπόλοιποι πληθυσμοί.
-  Η αρχαία ακρόπολη της Ρόδου (γνωστή και σαν Μόντε Σμιθ, α­πό το όνομα ενός Βρετανού ναυάρχου), που περιλαμβάνει ερείπια ναών και ένα θέατρο.
-  Τα κτίρια της Νομαρχίας, του Δημαρχείου, του Δικαστηρίου, του Ταχυδρομείου, της Παλιάς Αγοράς και του Θεάτρου στη νέα πόλη, όλα ιταλικής αρχιτεκτονικής.
-  Το βόρειο λιμάνι Μανδράκι. Έχει στην προκυμαία έναν παλιό πύργο και ανεμόμυλους, ενώ στην είσοδο του βρίσκονται τα δυο πολυφωτογραφημένα ελάφια, στο μέρος όπου στην αρχαιότητα δέσποζε το ά­γαλμα του Ήλιου, ο γνωστός Κολοσσός της Ρόδου, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.
-  Το Ροδίνι, ένας θαυμάσιος καταπράσινος κήπος  με σιντριβάνια και λιμνούλες.
-  Η Δημοτική Πινακοθήκη, στην πλατεία Σύμης, με αντιπροσωπευτικά έργα Ελλήνων ζωγράφων και χαρακτών του 20ου αιώνα.
-  Το Ενυδρείο βόρεια του Μανδρακίου. Στα 24 εκθετήριά του θα δείτε θαλάσσια είδη από ελληνικές και τροπικές θάλασσες.
-  Η εκκλησία του Ευαγγελισμού, τρίκλιτη βασιλική γοτθικού τύπου με τοιχογραφίες του Φώτη Κόντογλου, είναι ο μητροπολιτικός ναός της Ρόδου.  
-  Το Βυζαντινό και το Λαογραφικό Μουσείο.
 
Στο νησί.
Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το νησί είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Μεσογείου…
Η Ρόδος είναι κατάσπαρτη με φυσικές και ανθρωπογενείς καλλονές σε τέτοιο βαθμό, ώστε είναι αδύνατο να τις γνωρίσει κανείς όλες με μια επίσκεψη, ακόμα κι αν διαθέτει αρκετές μέρες. Πόσο μάλλον να τις απαριθμήσει! Εντελώς επιγραμματικά λοιπόν, απαραιτήτως θα επισκεφθείτε:
-  Το χωριό Αρχάγγελος, το μεγαλύτερο της Ρόδου, ανάμεσα σε βουνά και λόφους, με κάστρο και παμπάλαια σπίτια.
-  Το επίσης πολύ μεγάλο Αφάντου, από τα παλαιότερα Ροδίτικα χωριά.
-  Τον ορεινό Έμπωνα με την ωραία πλατεία και το κυκλαδίτικα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά.
-  Την Ιαλυσσό, τη δροσερή αν και πεδινή, πιο ανεπτυγμένη τουριστικά κωμόπολη του νησιού.
-  Τα χωριά Κρεμαστή, Παραδείσι, Φαληράκι με το πολύ πράσινο, τις ωραίες ακρογιαλιές τη σχετικά ήπια τουριστική ανάπτυξη και το πασίγνωστο δάσος με τις πεταλούδες.
-  Την ορεινή Κρητηνία με την εκπληκτική θέα στο Αιγαίο και στα γύρω νησιά.
-  Την υπέροχη μεσαιωνική Λίνδο με τη φανταστική ακρόπολη και τα πολλά οικιστικά και ιστορικά αξιοθέατα.
-  Τον παραδοσιακό, γεωργικό Μονόλιθο, με τα πέτρινα σπίτια και τους ελαιώνες.
-  Την ήσυχη, γεωργοκτηνοτροφική Κατταβία και την εκπληκτική παραλία στο Πρασονήσι, το νοτιότερο άκρο της Ρόδου.
 
 
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Δεν είναι μόνο η  έκταση των 1.398 τετρ. χιλιομέτρων και τα 220 χλμ ακτογραμμής που εγγυώνται απολαυστικές διαδρομές στη Ρόδο. Είναι επίσης η γεωγραφική της θέση, η μορφολογία της, το άφθονο πράσινο και οι οικισμοί / στολίδια. Οδηγώντας, εκτός από θαλασσινές θέες, θα περάσετε από χαμηλά βουνά, λόφους, πεδιάδες, πευκοδάση, ελαιώνες, αμπελώνες, μικρούς οπωρώνες, καλλιέργειες σιτηρών και γενικά από μεγάλη γκάμα γνήσιων Μεσογειακών τοπίων. Το βόρειο τμήμα του νησιού (όπου και η πρωτεύουσα) είναι το πιο ανεπτυγμένο τουριστικά και πολύβουο, ενώ το νότιο είναι το πιο ήσυχο και παραδοσιακό. Ενδεικτικά, οι κυριότερες αποστάσεις με αφετηρία τη Ρόδο στο βορειότερο άκρο του νησιού, είναι:
  • Αρχάγγελος 28 χλμ 
  • Αφάντου 19 χλμ
  • Έμπωνας 52 χλμ
  • Ιαλυσός 10 χλμ
  • Φαληράκι 16 χλμ
  • Καλυθιές 19 χλμ
  • Κρεμαστή 12 χλμ
  • Λίνδος 46 χλμ
  • Μονόλιθος 73 χλμ
  • Σκάλα Καμείρου 50 χλμ
Newsletter - Εγγραφή
Μάθετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας!
Προέκυψε σφάλμα.
Παρακαλούμε επιβεβαιώστε τώρα την εγγραφή σας στο email σας!