skiathos

Σκιάθος

Σκιάθος, ένα νησί γεμάτο πράσινο και μαγευτικές παραλίες που απέχει μόλις 2,5 μίλια από τις νότιες ακτές του Πηλίου, πατρίδα του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Η Σκιάθος ένα σύγχρονο νησί με παραδοσιακές πινελιές προσφέρεται για τουρισμό υψηλών προδιαγραφών χωρίς η μεγάλη τουριστική ανάπτυξη να έχει στερήσει από την Σκιάθο την αρχιτεκτονική της κληρονομιά.
Για ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην Σκιάθο σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές εμπιστεύσου την Autohellas Hertz! Η Autohellas Hertz, η μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα, λειτουργεί στην Σκιάθο με ένα γραφείο που βρίσκεται στο αεροδρόμιο του νησιού. Με περισσότερους από 10 τύπους αυτοκινήτων στο νησί της Σκιάθου η Hertz  καλύπτει κάθε σου ανάγκη για ενοικίαση αυτοκινήτου.
Περισσότερες από 60 παραλίες κοσμούν την Σκιάθο, όπως η Μεγάλη Άμμος, ο Τρούλος, η Μπανάνα, ο Μαραθιάς, το Μανδράκι, ο Τζανεριάς, το Σκληθρί είναι μόνο μερικά από τα σημεία που αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Η πιο γνωστή παραλία του νησιού, οι Κουκουναριές, έχει ανακηρυχθεί στο παρελθόν τρίτη καλύτερη παραλία της Μεσογείου.
Η Hertz με περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στο χώρο του ενοικιαζομένου αυτοκινήτου με τον πιο σύγχρονο και ασφαλή στόλο είναι εδώ για να σας δώσει πληροφορίες για τα αξιοθέατα της Σκιάθου και τις παραλίες που θα πρέπει να επισκεφθείς κατά την παραμονή σας στο νησί. Hertz, η Νο 1 εταιρεία στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων στον κόσμο, η Νο 1 εταιρεία και στην καρδιά σου!
Περισσότερα Close
Σημεία Ενοικίασης Αυτοκινήτων Autohellas Hertz στη Σκιάθο
Αεροδρόμιο
Λιμάνι Σκιάθου - Meet & Greet

Λιμάνι Σκιάθου - Meet & Greet

ΣΚΙΑΘΟΣ 
 
ΣκιάθοςΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
 
Η Χώρα της Σκιάθου. Στα ανατολικά του νησιού, στην υποδοχή κάθε επισκέπτη, βρίσκεται το λιμάνι και πρωτεύουσά του, η Σκιάθος, ή Χώρα. Χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές δυο πολύ χαμηλών λόφων, γεμάτη άσπρα παραδοσιακά σπίτια με κεραμιδοκόκκινες στέγες, μέσα στο πράσινο των πεύκων, σε σιγουρεύει με την πρώτη ματιά ότι αυτό το νησί είναι γοητευτικό και χαλαρωτικό. 
Η πρώτη βόλτα στο Μπούρτζι, την πευκόφυτη νησίδα με τα υπολείμματα μεσαιωνικής οχύρωσης…
Η δεύτερη στην κεντρική τουριστική οδό Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που οδηγεί μέσω μιας παρόδου της στο σπίτι του μεγάλου Έλληνα και Σκιαθίτη λογοτέχνη, που σήμερα στεγάζει το μουσείο με το όνομά του...
Η τρίτη στις εκκλησίες της Μητρόπολης, της Παναγίας Λιμνιάς κοντά στην παραλία και στον Αγ. Νικόλαο στην «απάνω γειτονιά» με την ωραία θεα και τον ανεμόμυλο που τώρα λειτουργεί ως εστιατόριο.
Στις επόμενες βόλτες στη Χώρα, θα ανακαλύψεις τα ίχνη του αρχαίου μώλου με την πανάρχαια επιγραφή, τον παραδοσιακό ορμίσκο των ψαράδων και, στη ΒΑ άκρη του λιμανιού, τον φυσικό υγρότοπο της λίμνης Αγ. Γεωργίου με την πλούσια χλωρίδα, ερπετοπανίδα και υδρόβια ζωή. 
Όρμος Κουκουναριών και άλλοι υγρότοποι. Στο ΝΔ τμήμα της Σκιάθου πρωταγωνιστεί ο μεγάλης οικολογικής και αισθητικής αξίας βιότοπος της Κουκουναριάς. Το δέντρο Κουκουναριά (pinus pinea), το σπάνιο και όμορφο αυτό είδος πεύκου που έδωσε το όνομά του στην περιοχή, κυριαρχεί εδώ είτε σε αμιγείς συστάδες, είτε σε μίξη με κοινά πεύκα. Καταγράφεται αξιόλογη ορνιθοπανίδα με 35 παρατηρούμενα μεταναστευτικά είδη, πλούσια ερπετοπανίδα, πανίδα μικρών θηλαστικών (σκίουροι, σκαντζόχοιροι, νυφίτσες, κουνάβια) και ενδιαφέροντας κατάλογος ειδών χαμηλής βλάστησης και θάμνων. Οι Κουκουναριές απέχουν 13 χλμ από τη Χώρα της Σκιάθου και είναι περιοχή προστατευόμενη όπως και οι άλλοι δύο αξιόλογοι υγρότοποι του νησιού, αυτός του Αγ. Γεωργίου στον όρμο Σκιάθου της και αυτός του Βρωμολιμνίου-Αργυρολιμνίου στον όρμο Πλατανιά, 7 χλμ από την πόλη, στο ίδιο δρόμο για τις Κουκουναριές.
Οι παραλίες. Δεν είναι μια και δυο οι παραδεισένιες παραλίες της Σκιάθου. Μπορεί η Μεγάλη Άμμος, τα διάσημα Λαλάρια, η αμμουδερή Μπανάνα και οι εξωτικές Κουκουναριές να είναι πλέον γνωστές πανελλαδικά αλλά η λίστα είναι μεγάλη και αν χρησιμοποιείς σκάφος σχεδόν ανεξάντλητη! Αχλαδιές, Αγ. Ελένη, Αγ. Παρασκευή, Κάστρο, Ξάνεμος, Μύτικας Βασιλιάς, Καναπίτσα…είναι αμέτρητες οι μαγικές παραλίες, οργανωμένες ή ερημικές, που αξίζει να απολαύσεις εξερευνώντας τους περίπου 70 όρμους και ορμίσκους της Σκιάθου.
Η Μεσαιωνική Πόλη του Κάστρου. Στη Β πλευρά του νησιού, προσβάσιμη ευκολότερα και ωραιότερα δια θαλάσσης, βρίσκεται η μεσαιωνική πολιτεία του Κάστρου (14ος αι.). Από ξηράς, κακός χωματόδρομος (μόνο 4Χ4) σταματάει ένα χιλιόμετρα πριν την περιοχή.
Η πόλη ήταν κατά το ήμισυ φυσικά οχυρωμένη από τον απόκρημνο ψηλό βράχο επάνω στον οποίο ήταν χτισμένη. Σώζονται τρείς εκκλησίες από τις 22 που υπήρχαν, η Αγ. Μαρίνα, ο Αγ. Νικόλαος και η σημαντικότερη, ο ναός του Χριστού, με τοιχογραφίες του 1621 και περίτεχνο επίχρυσο ξυλόγλυπτο τέμπλο του 1695. Σώζονται επίσης δεξαμενές, μια πύλη με τη χαρακτηριστική αμυντική «ζεματίστρα», τείχη, τζαμί, ένα κανόνι, ερείπια διοικητικού κτιρίου και άλλα οικοδομικά λείψανα.
Οι θαλάσσιες σπηλιές. Με σκάφος και με ήρεμη θάλασσα θα επισκεφθείς τις μικρές και μεγάλες θαλασσοσπηλιές στα ΒΑ της Σκιάθου με τα εντυπωσιακά, φυσικά, χρωματικά και ηχητικά «εφέ». Πιο γνωστές, η Γαλάζια και η Σκοτεινή σπηλιά.
 
 
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
 
Χώρα- Μεγάλη Άμμος-Καναπίτσα-Κουκουναριές:
Βασική, εύκολη διαδρομή 13 χιλιομέτρων που διατρέχει τη νότια ακτογραμμή, περνώντας από φανταστικές παραλίες και τους 2 από τους 3 υγρότοπους της Σκιάθου. Εναλλακτικά, στα 6,5χλμ της διαδρομής, μπορείς να κάνεις τον όμορφη κυκλική διαδρομή που κάνει το γύρο της μικρής χερσονήσου της Καναπίτσας.
 
Τρούλος - Μονή Κονίστρας - Μέγα Ασέληνος:
Σε αυτή τη διαδρομή 14 χιλιομέτρων συναντάμε το παραδοσιακής αρχιτεκτονικής χωριουδάκι Ζορμπάδες και ενδιαφέρουσες μεταβυζαντινές μονές και εκκλησίες, επάνω στο δρόμο, ή σε μικρές παρακάμψεις. Διασχίζεις ένα καταπράσινο τοπίο και ο ιππικός όμιλος που βρίσκεται στην πορεία σου, είναι ένας ακόμα πιο άμεσος τρόπος να το απολαύσεις.
 
Οι ημιορεινοί χωματόδρομοι:
Αν το όχημα που νοίκιασες έχει έστω και στοιχειώδεις εκτός δρόμου δυνατότητες, αξιοποιήσε το πυκνό δίκτυο δασικών χωματόδρομων του νησιού. Δάση πεύκης, πυκνοί θαμνότοποι, μικροί αμπελώνες και ελαιώνες, μικρά οροπέδια, ησυχία, και θεα στο συνεχές φλερτ πράσινου-μπλε, θα σε αποζημιώσουν.
 
 
ROAD TIPS
  • Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού καλύπτεται από δάση. Το κλίμα και ο τύπος των δασών τα καθιστούν ιδιαίτερα εύφλεκτα. Πολύ μεγάλη προσοχή λοιπόν στα αναμμένα τσιγάρα, στα απορρίμματα, ακόμα και στους καυτούς καταλύτες των αυτοκινήτων πάνω από ξερά χόρτα!
  • Υπάρχουν πέντε πρατήρια βενζίνης γύρω από την πόλη της Σκιάθου.
  • Πρόβλημα πάρκινγκ θα συναντήσεις μόνο γύρω από τη χώρα (που δεν έχει αμαξητούς δρόμους) και μόνο τις 10-15 μέρες στο μέσον του Αυγούστου, οπότε και κάποιες δυσκολίες κίνησης στον νότιο οδικό άξονα του νησιού.
  • Από τους δρόμους της Σκιάθου δε λείπουν οι τυπικές λακκούβες των Ελληνικών νησιών. Δεν ενδείκνυνται υψηλές ταχύτητες και μεγάλα φορτία για τα οχήματα.


Δες άλλες δημοφιλείς περιοχές για ενοικίαση αυτοκινήτου: Αθήνα, Κρήτη (Ηράκλειο, Χανιά, Άγιος Νικόλαος, Χερσόνησος, Ρέθυμνο), Ρόδος, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Βόλος, Ζάκυνθος, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κάρπαθος, Κεφαλονιά, Κως, Λάρισα, Λέσβος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Πάτρα, Πρέβεζα, Σάμος, ΣαντορίνηΧαλκιδική και Χίος.

couple-newsletter2
Για να μαθαίνεις πριν απ'όλους τις τελευταίες προσφορές, τις εκπτώσεις και τα νέα μας προγράμματα.
Ευχαριστούμε, μένει 1 ακόμα βήμα πριν αρχίσεις να λαμβάνεις τα newsletters μας!