alexandroupolis

Αλεξανδρούπολη

Η Αλεξανδρούπολη, πρωτεύουσα του νομού Έβρου που βρίσκεται στο βόρειο και ανατολικό άκρο της Ελλάδος, αποτελεί βασική πύλη διασύνδεσης μεταξύ των χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης και αυτών της Ασίας.
Η Autohellas Hertz η μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτου στην Ελλάδα  διαθέτει στην Αλεξανδρούπολη 2 σταθμούς εξυπηρέτησης πελατών. Ένα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και ένα στο διεθνή αερολιμένα.
Η μορφολογία του νομού Έβρου, τα αξιοθέατα που διαθέτει και οι πανέμορφες διαδρομές που μπορεί να δει κανείς, κάνουν την χρήση – ενοικίαση αυτοκινήτου αναγκαία. Η Autohellas Hertz διαθέτει στην Αλεξανδρούπολη περισσότερους από 15 τύπους αυτοκίνητων και έτσι καλύπτει κάθε σας ανάγκη για ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σε προνομιακές τιμές. Σημείο αναφοράς του νομού αποτελούν τα 2 εθνικά πάρκα, της Δαδιάς και το Δέλτα του Έβρου, όπου φιλοξενούν πουλιά, ζώα και φυτά σπάνια σε ομορφιά και πληθυσμό.
Στην Autohellas Hertz εκτός από την ενοικίαση αυτοκινήτου μπορούμε να σας δώσουμε και χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη της Αλεξανδρούπολης αλλά και τα αξιοθέατα του νομού Έβρου καθώς και τις μοναδικές διαδρομές που πρέπει να ακολουθήσετε. Για ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην Αλεξανδρούπολη εμπιστευτείτε την Autohellas Hertz!
Περισσότερα Close
Σημεία Ενοικίασης Αυτοκινήτων Autohellas Hertz στην Αλεξανδρούπολη
Αεροδρόμιο
Λεωφ. Δημοκρατίας 155

Λεωφ. Δημοκρατίας 155

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης - Meet & Greet

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης - Meet & Greet

Συνοριακός Σταθμός Κήπων - Meet & Greet

Συνοριακός Σταθμός Κήπων - Meet & Greet

Άλλοι προορισμοί
athens
Αθήνα

Αθήνα, μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, η πόλη του Περικλή και του Σωκράτη, η πόλη όπου γεννήθηκε η δημοκρατία και άνθισαν οι τέχνες και τα...

thessaloniki
Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι μια σύγχρονη πόλη που έχει διατηρήσει το ανθρώπινο πρόσωπό της. Το σύγχρονο στοιχείο αναμειγνύεται αρμονικά με την ιστορία, όπως...

chalkidiki
Χαλκιδική

Η Χαλκιδική είναι ένας τόπος ευλογημένος, που θα μπορούσε να κερδίσει εύκολα τον τίτλο του ομορφότερου νομού της Ελλάδας. Η έντονη νυχτερινή ζωή, τα...

kavala
Καβάλα

Η Καβάλα είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της βόρειου Ελλάδας, μια πόλη μαγική. Με εύκολη πρόσβαση από κάθε σημείο, με πλοίο, με αεροπλάνο, ή...

skiathos
Σκιάθος

Σκιάθος, ένα νησί γεμάτο πράσινο και μαγευτικές παραλίες που απέχει μόλις 2,5 μίλια από τις νότιες ακτές του Πηλίου, πατρίδα του μεγάλου Έλληνα...

lesvos
Λέσβος

Τόπος με προσωπικότητα και ιδιαίτερο ύφος, στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, πατρίδα του Οδυσσέα Ελύτη, του Θεοφίλου και του Στρατή Μυριβήλη, με...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
 
ΑλεξανδρούποληΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
 
-   Ο Φάρος. Εικόνα – σύμβολο της Αλεξανδρούπολης είναι ο Φάρος της, στη μέση του παραλιακού μετώπου. Χτίστηκε το 1880 μαζί με το λιμάνι και το σιδηροδρομικό σταθμό, στις απαρχές της δημιουργίας της σημερινής πόλης, που ως τότε ήταν ένα ταπεινό χωριό. Έχει 27μ. ύψος, 6 ορόφους και από το 1973 λειτουργεί με ηλεκτρισμό, διατηρώντας παράλληλα το μηχανισμό ασετιλίνης σε ετοιμότητα.
Η Ζαρίφειος Παιδαγωγική Ακαδημία. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Πλατείας Ανεξαρτησίας και είναι ένα κομψό νεοκλασικό κτήριο των αρχών του 20ου αιώνα, δωρεά του Έλληνα μεγαλέμπορου της Κωνσταντινούπολης Γεώργιου Ζαρίφη, προτομή του οποίου κοσμεί τον αύλιο  χώρο του κτηρίου. Σήμερα στεγάζει την Παιδαγωγική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Η Πλατεία Μητρόπολης. Ωραιότατη εικόνα στην πόλη συνθέτουν τρία σημαντικά κτήρια της πλατείας Μητρόπολης: η σημαντικότερη εκκλησία της πόλης, ο Αγ. Νικόλαος (1900-1908) με το μαρμαρόγλυπτο τέμπλο, η Λεονταρίδιος Αστική Σχολή Αρένων (1909, άλλοτε γυμνάσιο, σήμερα αξιόλογο εκκλησιαστικό μουσείο) και το παλιό Δημοτικό Σχολείο με τις μαρμάρινες προτομές διακεκριμένων δασκάλων και επισκόπων.
 -  Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. Σε όμορφο πέτρινο νεοκλασικό του 1899 στεγάζεται το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης που λειτουργεί από το 2002 (οδός 14ης Μαΐου, 63). Εκθέτει 500 αντικείμενα της παραδοσιακής Θρακιώτικης ζωής από τον 17ο έως τον 20ο αιώνα. Σκοπός του μουσείου είναι η μελέτη και η ανάδειξη του πολιτισμού της Θράκης.
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης. Στην καταπράσινη τοποθεσία Πλατανότοπος του περιαστικου οικισμού Μαΐστρος, στα ανατολικά της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται το σύγχρονο αυτό μουσείο που σε έξι αίθουσες παρουσιάζει στον επισκέπτη τον πλούτο των προστατευόμενων οικοσυστημάτων της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, με ξεχωριστή έμφαση στο Δέλτα του ποταμού Έβρου.
 
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
 
Λουτρός – Δάσος Δαδιάς – Μονή Δαδιάς:
Υπέροχη ασφάλτινη διαδρομή που ξεκινά λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αλεξανδρούπολη, στο ύψος των Λουτρών Τραϊανούπολης. Μετά το χωριό Λουτρό, ο δρόμος δε συναντά κανένα χωριό για δεκάδες χιλιόμετρα (!) και το τοπίο γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά το πανέμορφο Δάσος Δαδιάς, έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους της Ελλάδας που φιλοξενεί τέσσερα σπάνια είδη Ευρωπαϊκού Γύπα, πάνω από 200 είδη άλλων πουλιών και 40 είδη ερπετών και αμφίβιων. Μετά την προστατευόμενη περιοχή ο δρόμος περνάει από τη Μονή Δαδιάς και συναντά τον κεντρικό δρόμο Αλεξανδρούπολης – Σουφλίου.
Το μήκος της διαδρομής είναι 51 χιλιόμετρα.
 
Άλλες Διαδρομές:
Με αφετηρία την Αλεξανδρούπολη μπορείτε να κάνετε πολλές διαδρομές που θα σας γνωρίσουν τις κρυμμένες ομορφιές που έχει η Θρακική γη στα μοναδικά, ήρεμα, καταπράσινα τοπία του νομού Έβρου και όχι μόνο. Με τη βοήθεια ενός χάρτη (συνιστάται), προτείνουμε να περιηγηθείτε στις εξής διαδρομές:
Αλεξανδρούπολη – Δέλτα Έβρου (15 χλμ, πεδινή διαδρομή προς τον σημαντικότατο πανευρωπαϊκά υδροβιότοπο)
Αλεξανδρούπολη – Άβαντας – Αισύμη – Λεπτοκαρυά (31 χλμ, λοφώδης – ημιορεινή διαδρομή)
Αλεξανδρούπολη – Μάκρη – Μεσημβρία – Μαρώνεια (34 χλμ., παραλιακή διαδρομή με Αρχαιολογικό ενδιαφέρον)
Αλεξανδρούπολη – Κίρκη – Συκόρραχη (33 χλμ, καταπράσινη λοφώδης διαδρομή)
 
Επίσης μπορείτε να κάνετε και πιο μεγάλες διαδρομές όπως να επισκεφθείτε τις πολυπολιτισμικές πόλεις Κομοτηνή και Ξάνθη, τη Λίμνη Βιστονίδα, το ακριτικό Διδυμότειχο, τα Πομακοχώρια του Έβρου, τις όμορφες Φέρες, το Σουφλί με το μουσείο μεταξιού ή να εξερευνήσετε τα «ξεχασμένα», μεθοριακά χωριά της καταπράσινης Δυτικής Ροδόπης.
 
ROAD TIPS
  • Η Αλεξανδρούπολη είναι μια από τις αρκετά καλά ρυμοτομημένες πόλεις της Ελλάδας με φαρδύς δρόμους και χωρίς προβλήματα κίνησης και παρκαρίσματος.
  • Οι διαδρομές σε όλο το νομό είναι άνετες, ξεκούραστες και οδηγικά απολαυστικές λόγω της ελάχιστης κίνησης και της ήπιας μορφολογίας του εδάφους.
  • Μην ξεχνάτε ότι βρίσκεστε σε ακριτική και αραιοκατοικημένη περιοχή, οπότε καλό θα είναι αν ξεκινάτε για μακρινές διαδρομές, να έχετε πλεόνασμα αποθέματος καυσίμων.

 

Δείτε άλλες δημοφιλείς περιοχές για ενοικίαση αυτοκινήτου: Αθήνα, Κρήτη (Ηράκλειο, Χανιά, Άγιος Νικόλαος, Χερσόνησος, Ρέθυμνο), Ρόδος, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Ζάκυνθος, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κάρπαθος, Κεφαλονιά, Κως, Λάρισα, Λέσβος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Πάτρα, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος, Χαλκιδική και Χίος.

Newsletter - Εγγραφή
Μάθετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας!
Προέκυψε σφάλμα.
Παρακαλούμε επιβεβαιώστε τώρα την εγγραφή σας στο email σας!