athens

Αθήνα

Αθήνα, μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, η πόλη του Περικλή και του Σωκράτη, η πόλη όπου γεννήθηκε η δημοκρατία και άνθισαν οι τέχνες και τα γράμματα. Στην σύγχρονη ιστορία η Αθήνα αποτελεί τουριστικό και επαγγελματικό σημείο αναφοράς εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον κόσμο. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της Αθήνας είναι ο ιερός βράχος της Ακρόπολης όπου δεσπόζει με την παρουσία του χιλιάδες χρόνια τώρα ο ναός του Παρθενώνα.
Τόσο η μεγάλη έκταση της Αθήνας όσο και τα σημεία ενδιαφέροντος που μπορεί κάποιος να δει κάνουν απαραίτητη την χρήση αυτοκινήτου.
Για ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην Αθήνα εμπιστευτείτε την Autohellas Hertz, τη μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Η Autohellas Hertz είναι η μοναδική με 10 σημεία εξυπηρέτησης – ενοικίασης αυτοκινήτου στην Αθήνα. Στην Autohellas Hertz μπορείτε να ενοικιάσετε σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές αυτοκίνητα τύπου 4χ4, πολυμορφικά, minibus, αλλά και μεσαίου μεγέθους ή μικρά οικονομικά. Ο μεγάλος αριθμός σημείων εξυπηρέτησης μας επιτρέπει να είμαστε δίπλα σας όταν χρειαστείτε ενοικίαση αυτοκινήτου αλλά και να σας διευκολύνουμε σε περίπτωση που θέλετε να επιστρέψετε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σε άλλο σταθμό από αυτό όπου αρχικά κάνατε την ενοικίαση. Στην Autohellas Hertz μπορείτε επίσης με την ενοικίαση του αυτοκινήτου να ενοικιάσετε και φορητή συσκευή πλοήγησης (Navigation System). Ζητήστε λοιπόν τη συσκευή κατά τη διάρκεια κράτησης του αυτοκινήτου ή ακόμη και κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου από όποιο κατάστημα ενοικίασης σας εξυπηρετεί στην Αθήνα.
Επίσης η Αθήνα μπορεί να αποτελέσει και την βάση σας από όπου θα μπορείτε να πραγματοποιείτε ολοήμερες εκδρομές αφού σε ακτίνα 150 χιλιομέτρων βρίσκονται μοναδικά μνημεία και αξιοθέατα αλλά και καταπληκτικές διαδρομές όπου αξίζει κανείς να δει. Και όλα αυτά φυσικά με ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από την Autohellas Hertz.
Περισσότερα Close
Σημεία Ενοικίασης Αυτοκινήτων Autohellas Hertz στην Αθήνα
2ο χλμ. Παιανίας - Μαρκόπουλου

2ο χλμ. Παιανίας - Μαρκόπουλου

Αγ. Παρασκευή, Μεσογείων 414

Αγ. Παρασκευή, Μεσογείων 414

Αεροδρόμιο ''Ελ. Βενιζέλος''

Αεροδρόμιο ''Ελ. Βενιζέλος''

Αργυρούπολη, Λ.Βουλιαγμένης & Καραϊσκάκη

Αργυρούπολη, Λ.Βουλιαγμένης & Καραϊσκάκη

Βασ. Σοφίας 71 (έναντι Ξενοδ.''Hilton'')

Βασ. Σοφίας 71 (έναντι Ξενοδ.''Hilton'')

Κηφισιά, Βιλτανιώτη 33

Κηφισιά, Βιλτανιώτη 33

Κηφισιά, Λεωφ. Κηφισίας 286

Κηφισιά, Λεωφ. Κηφισίας 286

Λεωφ. Συγγρού 25

Λεωφ. Συγγρού 25

Πειραιάς, Ακτή Μιαούλη 67

Πειραιάς, Ακτή Μιαούλη 67

Άλλοι προορισμοί
crete
Κρήτη

Περηφάνια, άγρια ομορφιά, γαλάζια νερά, νόστιμα τοπικά φαγητά, ρακή, χωριά που ανοίγουν ένα παράθυρο σε προηγούμενους αιώνες, άντρες με στιβάνια...

myconos
Μύκονος

Στην Hertz καλύπτουμε κάθε σας ανάγκη για ενοικίαση αυτοκινήτου στη Μύκονο και σας δίνουμε την ευκαιρία να επιλέξετε το αυτοκίνητο που σας ταιριάζει μέσα από ένα στόλο με περισσότερους από 15 τύπους αυτοκινήτων.

corfu
Κέρκυρα

Το περίφημο νησί των Φαιάκων, το βορειότερο νησί του Ιονίου, εκείνο που έχει δεχτεί τις περισσότερες επιρροές από το δυτικό πολιτισμό καθ όλη την...

kalamata
Καλαμάτα

Καλαμάτα, πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας ενός από τους ομορφότερους νομούς της Ελλάδας. Η Καλαμάτα βρίσκεται στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου και...

thessaloniki
Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι μια σύγχρονη πόλη που έχει διατηρήσει το ανθρώπινο πρόσωπό της. Το σύγχρονο στοιχείο αναμειγνύεται αρμονικά με την ιστορία, όπως...

chalkidiki
Χαλκιδική

Η Χαλκιδική είναι ένας τόπος ευλογημένος, που θα μπορούσε να κερδίσει εύκολα τον τίτλο του ομορφότερου νομού της Ελλάδας. Η έντονη νυχτερινή ζωή, τα...

ΑΘΗΝΑ
 
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
 
Είναι σχεδόν αδύνατο για κάποιον να δει όλα τα αξιοθέατα των Αθηνών, εκτός εάν το έχει βάλει αυτοσκοπό και διαθέτει γι’ αυτόν … αρκετές εβδομάδες!
Δεν είναι υπερβολή, αν σκεφτεί κανείς πως μιλάμε για μια πόλη με ιστορία περίπου 3.000 χρόνια, πρωτεύουσα, μεγαλούπολη (4,5 εκατ. κάτοικοι) και μητέρα του κλασσικού πνεύματος που έδειξε το δρόμο για την οικοδόμηση του δυτικού πολιτισμού. Εδώ λοιπόν, παρατίθεται μια λίστα με τα πιο βασικά, τα πιο αντιπροσωπευτικά αξιοθέατα της πόλης.
 
1) Ακρόπολη των Αθηνών
Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης που δεσπόζει στο κέντρο της πόλης τον επισκέπτονται εκατομμύρια ταξιδιώτες από κάθε γωνιά του πλανήτη κάθε χρόνο. Πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία του κόσμου, σύμβολο του αρχαίου ελληνικού πνεύματος.  Ο Παρθενώνας, τα Προπύλαια, το Θέατρο του Διονύσου, το Ηρώδειο Θέατρο, το Ερεχθείο, ο Αρχαϊκός Ναός της Αθηνάς, ο Ναός της Απτέρου Νίκης, είναι τα κεντρικά σημεία αναφοράς του Λόφου της Ακρόπολης.
 
2) Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης
Το νέο μουσείο της Ακρόπολης είναι ένα διεθνούς ακτινοβολίας μουσείο, αφιερωμένο στα ευρήματα του ιερού βράχου, από τον οποίο απέχει μόνο 280 μέτρα. Γύρω στα 4.000 αντικείμενα «λούζονται» στο αττικό φως μέσα από τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες των 14.000τ.μ. των εκθεσιακών χώρων. Στο μουσείο λειτουργεί καφέ, εστιατόριο, πωλητήρια και θεματικές εκθέσεις. Βρίσκεται στον ιστορικό-αρχαιολογικό χώρο του Μακρυγιάννη, στην αρχή του εντυπωσιακού πεζόδρομου της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου που, έχοντας συνεχή οπτική επαφή με την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, καταλήγει στο Θησείο.
 
3) Η Πλάκα
Γραφική, παλιά συνοικία της Αθήνας στους πρόποδες της Ακρόπολης. Πεζόδρομοι με τουριστικά μαγαζιά και ταβέρνες, στενά δρομάκια με ανακαινισμένα, παλαιωμένα ή και εγκαταλειμμένα αρχοντικά και νεοκλασικά κτίρια, ανηφοριές και σκαλοπάτια, βυζαντινοί και μεταβυζαντινοί ναοί και ναΐσκοι, παλιά χαμόσπιτα, αρχαία λείψανα και η θέα των τειχών και των κιόνων και της Ακρόπολης ακριβώς από πάνω, συνθέτουν τη μαγεία αυτής της μοναδικής συνοικίας της Αθήνας.
Τα δρομάκια-εισόδους στην Πλάκα θα τα βρείτε στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, λίγα μέτρα από το Μουσείο της Ακρόπολης. Άλλοι τρόποι προσέγγισης είναι από τα στενά στα δεξιά του τέλους της οδού Φιλελλήνων και στα δεξιά της λεωφόρου Αμαλίας.
Στην Πλάκα πρέπει να δείτε:
·   Τη συνοικία «Αναφιώτικα», κτισμένα από Αναφιώτες μαστόρους πάνω από την Πλάκα, σχεδόν σκαρφαλωμένα στα βράχια της Ακρόπολης. Αυθεντική, καθαρά περιπατητική, ήσυχη και ρομαντική συνοικία που θυμίζει νησί των Κυκλάδων.
·   Τους «Αέρηδες», το οκτάπλευρο αυτό ηλιακό και υδραυλικό ρολόι (1ος αι. π.Χ.) που επίσημα λεγόταν Ωρολόγιο του Ανδρόνικου του Κυρρήστου. Βρίσκεται στο τέλος της οδού Άρεως.
·   Το μνημείο του Λυσικράτους ή «Φανάρι του Διογένη», μικρό κυκλικό κτήριο του 4ου αι. π.Χ.
·   Τους ναούς Αγίου Νικολάου Ραγκαβά (11ος αι.) και της Μεταμόρφωσης (14ος αι.)
 
4) Μοναστηράκι - Ψυρρή
Άλλη γραφική συνοικία στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας με «παζάρια» διαφόρων ειδών: από δερμάτινα, κοσμήματα και σουβενίρ έως ηλεκτρικά είδη, παλαιά έπιπλα, αντίκες, δίσκους και βιβλία. Βρίσκεται αριστερά από το δεύτερο μισό της οδού Ερμού, με πύλη της χαρακτηριστική πλατεία με το παλιό Τζαμί, τη Ρωμαϊκή Βιβλιοθήκη και το σταθμό του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου. Απέναντι από την πλατεία Μοναστηρακίου, μέσα στα στενά δρομάκια, είναι η περιοχή Ψυρρή, μια άλλοτε υποβαθμισμένη εμπορική και βιοτεχνική περιοχή που τελευταία εξελίσσεται σε περιοχή-στέκι, λόγω της γραφικής ατμόσφαιρας και των μικροσκοπικών μεζεδοπωλείων, καφενείων και μπαρ που τα τελευταία 10-15 χρόνια ευδοκιμούν εδώ.
 
5) Κεραμεικός
Σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος με μικρό μουσείο προς το τέλος της οδού Ερμού. Τα ανασκαφικά ευρήματα αφορούν πολλές περιόδους, από τη Μυκηναϊκή και την Κλασσική, μέχρι τη Ρωμαϊκή.
 
6) Θησείο
Καταπληκτικά διατηρημένος, μικρός αρχαίος ναός του 5ου αι. π.Χ. στα σύνορα της ομώνυμης περιοχής με το Μοναστηράκι. 
 
7) Στοά του Αττάλου
Διώροφο, μακρύ κτίριο της Ρωμαϊκής Εποχής που χρησίμευε ως αγορά. Σήμερα, εκθεσιακός χώρος-μουσείο ευρημάτων της Αρχαίας Αγοράς.
 
8) Στύλοι Ολυμπίου Διός και Πύλη του Αδριανού
Διασχίζοντας τη λεωφόρο Αμαλίας είναι αδύνατο να μη δείτε τις ψηλές αρχαίες κολόνες με τα κορινθιακού τύπου κιονόκρανα να ορθώνονται πίσω από μια Πύλη που ακουμπάει σχεδόν στον σημερινό αυτοκινητόδρομο. Πύλη και Ναός είναι έργα του αυτοκράτορα Αδριανού, του 2ου αι. μ.Χ., αν και ο Ναός του Δία υπήρχε εκεί από τον 6ο αι. π.Χ., αλλά όχι με τις θεόρατες διαστάσεις που πήρε επί Αδριανού: 110 μ. μήκος, 43 μ. πλάτος και 104 κίονες!
 
9) Αρχαιολογικό Μουσείο
Εκθέματα από όλο το φάσμα της αρχαιότητας παρουσιάζονται στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Πατησίων. Μαζί με το Μουσείο της Ακρόπολης, είναι το μεγαλύτερο Μουσείο της Αθήνας.
 
10) Πανεπιστήμιο, Ακαδημία, Εθνική Βιβλιοθήκη
Συγκρότημα αρχαϊζόντων νεοκλασικών κτιρίων επί της οδού Πανεπιστημίου. Αποτελούν χαρακτηριστικότατη εικόνα της πρωτεύουσας στην καρδιά της, μεταξύ των δύο κεντρικότερων πλατειών, της Ομόνοιας και του Συντάγματος.
 
11) Λόφος Λυκαβηττού
Ο πιο γνωστός λόφος του λεκανοπεδίου Αττικής είναι ο Λυκαβηττός, που με ύψος 265 μ. είναι ο δεύτερος ψηλότερος λόφος της Αθήνας μετά τα Τουρκοβούνια (323 μ.) που όμως έχουν πολύ πιο αδιάφορη θέση. Στο Λυκαβηττό ανεβαίνετε είτε με αυτοκίνητο ως το μεγάλο Πάρκινγκ δίπλα στο μεταλλικό υπαίθριο, είτε με ένα μικρό τελεφερίκ από την οδό Πλουτάρχου, που φτάνει σχεδόν έως την κορυφή με το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Στο λόφο λειτουργεί πολυτελής καφετερία, στο πάρκινγκ καντίνα. Η θέα σε όλα σχεδόν τα αξιοθέατα της Αθήνας εντυπωσιάζει μέρα και νύχτα.
 
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ-ΣΟΥΝΙΟ:
Μετά από τον τελευταίο δήμο εντός των ορίων της πρωτεύουσας, στα Ν-ΝΑ της, τη Βουλιαγμένη, η παραλιακή λεωφόρος Ποσειδώνος έχει πια μετονομαστεί σε λεωφόρο Σουνίου και συνεχίζει κινούμενη συνεχώς δίπλα στη θάλασσα για 40 χλμ έως τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου.
 
ΠΑΡΝΗΘΑ:
Το ψηλότερο βουνό της Αθήνας είναι η Πάρνηθα (1.413 μ.) που είναι επίσης κηρυγμένος Εθνικός Δρυμός. Αν και η καταστροφική πυρκαγιά του 2007 κατάστρεψε τα ωραιότερα 2/3 του βουνού, η Πάρνηθα έχει ακόμα πράγματα να προσφέρει στον επισκέπτη της, πέρα από την μοναδική της θέα στο λεκανοπέδιο. Η βλάστηση στις νοτιότερες πλαγιές της που «ακουμπούν» με την πόλη έχει σωθεί, όπως επίσης και όλο το ανατολικό της τμήμα (αξίζει να κάνετε τη διαδρομή Βαρυμπόμπη-Σφενδάλη.
Στην Πάρνηθα λειτουργεί Καζίνο με νέο υπερσύγχρονο τελεφερίκ (περιοχή Μετόχι-Καζίνο).
 
ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΙΣΘΜΟΣ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ:
Ακολουθώντας την Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου (78 χλμ) μπορείτε, λίγο πριν το μέσον της διαδρομής να επισκεφθείτε τον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, ή να συνεχίσετε για την τουριστική περιοχή του Ισθμού. Από κει, διαδρομή 5 χλμ. θα σας φέρει στην όμορφη μικρή πόλη του Λουτρακίου, φημισμένη για την ποιότητα και την ποσότητα των νερών της, την τεράστια βοτσαλωτή πλαζ της και το Καζίνο της. Για να γνωρίσει κανείς το νότιο παραλιακό μέτωπο της δυτικής Αττικής πάντως, ενδείκνυται η Παλαιά Εθνική Οδός που συχνά ακολουθεί τη γραμμή της ακτής.


Δείτε άλλες δημοφιλείς περιοχές για ενοικίαση αυτοκινήτου: Κρήτη (Ηράκλειο, Χανιά, Άγιος Νικόλαος, Χερσόνησος, Ρέθυμνο), Ρόδος, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Βόλος, Ζάκυνθος, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κάρπαθος, Κεφαλονιά, Κως, Λάρισα, Λέσβος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Πάτρα, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος, Χαλκιδική και Χίος.

Newsletter - Εγγραφή
Μάθετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας!
Προέκυψε σφάλμα.
Παρακαλούμε επιβεβαιώστε τώρα την εγγραφή σας στο email σας!