larisa

Λάρισα

Η πόλη της Λάρισας είναι χτισμένη στο κέντρο του Θεσσαλικού κάμπου και αποτελεί οικονομικό, διοικητικό και επιστημονικό κέντρο όλης της Θεσσαλίας. Σημαντικό στοιχείο της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης είναι η γεωγραφική της θέση. Ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει το μπάνιο στις παραλίες με επισκέψεις στα χωριά, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, με παραδοσιακές γεύσεις και μουσικές, καθώς και με περιπάτους σε δασικά μονοπάτια και αναβάσεις στον ήρεμο Κίσσαβο.
Η Autohellas Hertz, η μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτου στην Ελλάδα, λειτουργεί στην Λάρισα με ένα γραφείο εξυπηρέτησης πελατών. Το μέγεθος της πόλης αλλά και οι αποστάσεις μέχρι τις κοντινότερες παραλίες του νομού κάνουν απαραίτητη την χρήση – ενοικίαση αυτοκινήτου. Η Autohellas Hertz στην Λάρισα με περισσότερους από 15 τύπους αυτοκινήτων καλύπτει κάθε σας ανάγκη για ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.
Νοικιάστε λοιπόν ένα αυτοκίνητο από την Autohellas Hertz και ανακαλύψτε τις ομορφιές του Ολύμπου, δοκιμάστε την υπέροχη τοπική κουζίνα των χωριών του νομού και χαλαρώστε σε μια από τις ήρεμες καταγάλανες παραλίες με back ground τον επιβλητικό Κίσσαβο. Για ενοικιάσεις αυτοκινήτων στη Λάρισα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές εμπιστευτείτε την Autohellas Hertz!
Περισσότερα Close
Σημεία Ενοικίασης Αυτοκινήτων Autohellas Hertz στη Λάρισα
Ηρώων Πολυτεχνείου 53

Ηρώων Πολυτεχνείου 53

Άλλοι προορισμοί
thessaloniki
Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι μια σύγχρονη πόλη που έχει διατηρήσει το ανθρώπινο πρόσωπό της. Το σύγχρονο στοιχείο αναμειγνύεται αρμονικά με την ιστορία, όπως...

volos
Βόλος

Βόλος, μια μεγάλη σύγχρονη πόλη η οποία βρίσκεται σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Ελλάδος. Η πόλη του Βόλου βρέχεται από τον Παγασητικό και...

patra
Πάτρα

Η Πάτρα είναι η μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου και μία από τις σπουδαιότερες της χώρας. Πρωτεύουσα της Αχαΐας, αποτελεί το σημαντικότερο εμπορικό,...

skiathos
Σκιάθος

Σκιάθος, ένα νησί γεμάτο πράσινο και μαγευτικές παραλίες που απέχει μόλις 2,5 μίλια από τις νότιες ακτές του Πηλίου, πατρίδα του μεγάλου Έλληνα...

chalkidiki
Χαλκιδική

Η Χαλκιδική είναι ένας τόπος ευλογημένος, που θα μπορούσε να κερδίσει εύκολα τον τίτλο του ομορφότερου νομού της Ελλάδας. Η έντονη νυχτερινή ζωή, τα...

kalamata
Καλαμάτα

Καλαμάτα, πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας ενός από τους ομορφότερους νομούς της Ελλάδας. Η Καλαμάτα βρίσκεται στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου και...

ΛΑΡΙΣΑ
 
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
 
Η Ακρόπολη και η Παλιά Πόλη. Βρίσκεται στο λόφο του Αγ. Αχιλείου. Κατοικείται αδιάλειπτα από τα νεολιθικά χρόνια. Σήμερα η περιοχή αποκαλείται «φρούριο». Σώζεται μόνο το Μπεζεστένι (η αγορά), χτισμένο στα χρόνια της Τουρκοκρατίας (15ος αι.). Στην τοιχοποιία του διακρίνονται μέλη αρχαιότερων κτισμάτων που χρησιμοποιήθηκαν ως οικοδομικό υλικό.
Μεταξύ Φρουρίου, Πλατείας Λαού (η κεντρική πλατεία της Λάρισας) και Πηνειού ποταμού, σώζεται μέρος της παλιάς αγοράς με νεοκλασικά 19ου και αρχών 20ου αιώνα και η συνοικία Ταμπάκικα με παλιά σπίτια.
Το «πρώτο» και το «δεύτερο» Αρχαίο Θέατρο. Στη νότια πλαγιά του λόφου του Φρουρίου σώζεται θέατρο 10.000 θέσεων 4ου αι. π.Χ που μετασκευάστηκε και τροποποιήθηκε στους Ρωμαϊκούς χρόνους. Η ανασκαφή εδώ βρίσκεται σε αργή και διαρκή εξέλιξη. Ονομάζεται «πρώτο» απλώς για να ξεχωρίζει από το «δεύτερο», το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εργατικής Πρωτομαγιάς και Ταγματάρχου Βελισσαρίου και έχει αναστηλωθεί.
Το πάρκο Αλκαζάρ. Βορειοδυτικά της πόλης εκτείνεται το πάρκο Αλκαζάρ, πλάι στις όχθες του Πηνειού,. με μικρή τεχνητή λίμνη, κηποθέατρο 2.500 θέσεων, παιδικές χαρές, ποδηλατόδρομο, αναψυκτήριο, μίνι γκολφ, αρκετό πράσινο και ένα μνημείο της Εθνικής Αντίστασης του γλύπτη Τλούπα.
Αισθητικό Άλσος. Μια ανάσα πράσινου για αναψυχή, άθληση, βόλτα, με αναψυκτήριο και μικρό υπαίθριο θέατρο, στα δεξιά της εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης.
Το μνημείο του Ιπποκράτη. Δίπλα στο πάρκο Αλκαζάρ βρίσκεται μνημείο με μαρμάρινο αδριάντα του πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη (460 – 377 π.Χ.) και κενοτάφιο στη θέση που το 1826 τυχαία αποκαλύφθηκε ο τάφος του μετά από μεγάλη πλημμύρα! Το κενοτάφιο φιλοξενεί και μικρό Μουσείο Ιατρικής.
 
 
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
 
Η Λάρισα λόγω της γεωγραφικής της θέσης στο κέντρο της Ελλάδας, αρκετά κοντά σε Όλυμπο και Πήλιο, είναι πόλη με άπειρες επιλογές για διαδρομές! Εκτός λοιπόν από τον  Όλυμπο (Λιτόχωρο 65 χλμ.) και το όρος αντίστοιχα κοντινό Πήλιο με τα φημισμένα χωριά-θέρετρα (εκτενέστερη αναφορά στη σελίδα του “site” της HERTZ που αφορά το Βόλο), η Λάρισα μπορεί να αποτελέσει ορμητήριο για: Μετέωρα (Καλαμπάκα, 69χλμ), Νότια Πίνδο (Ελάτη Τρικάλων, 89 χλμ), Λίμνη Πλαστήρα Αγράφων (78 χλμ), Κοιλάδα Τεμπών (25 χλμ), Κάστρο Πλαταμώνα (48 χλμ), και Θεσσαλονίκη (153χλμ).
Επίσης, διανύοντας εύκολα και γρήγορα κάτω από 200 χλμ εθνικών δρόμων, από τη Λάρισα μπορείτε να βρεθείτε ακόμα: στη Βέροια, στη Νάουσα και στο Ελατοχώρι Πιερίας προς βορά, στη Λαμία και τα βουνά της Στερεάς Ελλάδας Οίτη, Βαρδούσια, Γκιώνα και Παρνασσό (!) προς το νότο.
Αν μαζί με όλα αυτά, σκεφτεί κανείς ότι ακόμα και τα Γιάννενα απέχουν 209 μόνο χιλιόμετρα από τη Λάρισα, τότε καταλαβαίνει πως με αφετηρία αυτήν την πόλη, έχει περίπου τα 2/3 της ηπειρωτικής Ελλάδας εκδρομικά… «στο πιάτο»!


ROAD TIPS
  • Τα δυο μεγάλα παρκινγκ στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία νομαρχίας και στην πλατεία Αγ  Βελισαρίου, βοηθούν τους επισκέπτες να μην χάνουν χρόνο ψάχνοντας για θέση στάμευσης.
  • Μεγάλο το δίκτυο των πεζόδρομων στο κέντρο της πόλης. Αφήστε το αυτοκίνητο σας και γνωρίστε το κέντρο περπατώντας στην πλατεία ταχυδρομείου,  το αρχαίο θέατρο, την παλιά πόλη στο λόφο του φρουρίου. 
  • Προσοχή χρειάζεται στα Τέμπη, μέχρι την Λεπτοκαρυά, όπου γίνονται έργα για την καινούργια εθνική.

Δείτε άλλες δημοφιλείς περιοχές για ενοικίαση αυτοκινήτου: Αθήνα, Κρήτη (Ηράκλειο, Χανιά, Άγιος Νικόλαος, Χερσόνησος, Ρέθυμνο), Ρόδος, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Βόλος, Ζάκυνθος, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κάρπαθος, Κεφαλονιά, Κως, Λέσβος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Πάτρα, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος, Χαλκιδική και Χίος.

Newsletter - Εγγραφή
Μάθετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας!
Προέκυψε σφάλμα.
Παρακαλούμε επιβεβαιώστε τώρα την εγγραφή σας στο email σας!