santorini

Σαντορίνη

Η Σαντορίνη είναι από τα νοτιότερα νησιά των Κυκλάδων και μπορεί να φτάσει κανείς μέσω θαλάσσης από τον Πειραιά ή αεροπορικώς  μέσα σε 30 λεπτά από το αεροδρόμιο της Αθήνας. Είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο γνωστά νησιά του κόσμου αφού καταφέρνει να μαγεύει τους επισκέπτες της με την μοναδική θέα που προσφέρει από την καλδέρα αλλά και με τις ιστορίες γύρω από την σχέση της με την χαμένη Ατλαντίδα.
Για ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην Σαντορίνη σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές εμπιστευτείτε την Autohellas Hertz! Η Autohellas Hertz, η μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτου στην Ελλάδα, με 2 γραφεία, ένα στο αεροδρόμιο του Μονόλιθου και ένα στην Χώρα της Σαντορίνης, έχει στο νησί τον μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο στόλο ενοικιαζομένων αυτοκινήτων. Στην Autohellas Hertz πιστεύουμε ότι η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Σαντορίνη κρίνεται απαραίτητη αφού έτσι μόνο θα έχετε πρόσβαση όπου και  για όση ώρα εσείς θέλετε.
Τα γραφεία της Autohellas-Hertz στην Σαντορίνη μπορείτε να επιλέξετε το αυτοκίνητο που θέλετε να νοικιάσετε μέσα από μια μεγάλη γκάμα ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων αλλά και να πάρετε πληροφορίες για τα αξιοθέατα του νησιού, τις παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε αλλά και τα προϊόντα που θα πρέπει να γευτείτε όπως τα ευρέως γνωστά Σαντορινιά κρασιά αλλά και την καταπληκτική φάβα που αποτελεί προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π).
Περισσότερα Close
Σημεία Ενοικίασης Αυτοκινήτων Autohellas Hertz στην Σαντορίνη
Αεροδρόμιο
Μονόλιθος (περιοχή Αεροδρομίου)

Μονόλιθος (περιοχή Αεροδρομίου)

Άλλοι προορισμοί
athens
Αθήνα

Αθήνα, μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, η πόλη του Περικλή και του Σωκράτη, η πόλη όπου γεννήθηκε η δημοκρατία και άνθισαν οι τέχνες και τα...

myconos
Μύκονος

Στην Hertz καλύπτουμε κάθε σας ανάγκη για ενοικίαση αυτοκινήτου στη Μύκονο και σας δίνουμε την ευκαιρία να επιλέξετε το αυτοκίνητο που σας ταιριάζει μέσα από ένα στόλο με περισσότερους από 15 τύπους αυτοκινήτων.

paros
Πάρος

Ένα από τα πιο όμορφα και πιο τουριστικά νησιά των Κυκλάδων είναι η Πάρος. Μόλις 4 ώρες από το λιμάνι του Πειραιά και 30 λεπτά με αεροπλάνο από την...

naxos
Νάξος

Στην καρδιά των Κυκλάδων βρίσκεται η Νάξος, το μεγαλύτερο σε έκταση Κυκλαδονήσι. Πεδιάδες, άγονες περιοχές, πανύψηλα βουνά και αμμώδης παραλίες...

corfu
Κέρκυρα

Το περίφημο νησί των Φαιάκων, το βορειότερο νησί του Ιονίου, εκείνο που έχει δεχτεί τις περισσότερες επιρροές από το δυτικό πολιτισμό καθ όλη την...

crete
Κρήτη

Περηφάνια, άγρια ομορφιά, γαλάζια νερά, νόστιμα τοπικά φαγητά, ρακή, χωριά που ανοίγουν ένα παράθυρο σε προηγούμενους αιώνες, άντρες με στιβάνια...

rhodes
Ρόδος

Για πολλούς θυμίζει εικόνες από το σχολείο τους και την πενθήμερη εκδρομή τους, για άλλους είναι το μεγάλο νησί των Δωδεκανήσων. Ποια είναι εντέλει η...

karpathos
Κάρπαθος

Η Κάρπαθος είναι το δεύτερο σε μέγεθος νησί των Δωδεκανήσων και βρίσκεται ανάμεσα στην Ρόδο και την Κρήτη. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η πόλη της...

kos
Κως

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων Κως. Η Hertz, η μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα, λειτουργεί στην Κω με 2 γραφεία εξυπηρέτησης πελατών, ένα στην πόλη της Κω και ένα στο αεροδρόμιο.

 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
 
SantoriniΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
 
- Καλντέρα-Φηρά. Ουσιαστικά όλο το νησί και ιδιαίτερα η δυτική του πλευρά που δημιουργεί το τόξο της καλντέρας, είναι αξιοθέατο. Η πρωτεύουσα της Σαντορίνης, τα Φηρά, που είναι με «θράσος» απλωμένα στα χείλη αυτού του τεράστιου υποθαλάσσιου ηφαιστειακού κρατήρα (καλντέρα), με τη χαρακτηριστική λευκή κυκλαδίτικη τους φόρμα, αποσπούν το θαυμασμό πριν ακόμα κατεβεί κανείς από το πλοίο! Το ανέβασμα-κατέβασμα των σκούρων βράχων με το σύγχρονο γρήγορο τελεφερίκ, είναι εμπειρία…
 
- Ημεροβίγλι-Σκάρος. Μόλις 2χλμ Β. από τα Φηρά, σχεδόν ενοποιημένο πια οικιστικά με αυτά λόγω της τουριστικής διόγκωσης της πρωτεύουσας, βρίσκεται το Ημεροβίγλι. Πρόκειται όμως για πολύ πιο ήσυχο από τα Φηρά οικισμό με καταπληκτική θέα σε όλο το μήκος της καλντέρας λόγω του ότι είναι χτισμένο σε μια μικρή προεξοχή της. Ακριβώς μπροστά στο ημεροβίγλι προς την πλευρά της θάλασσας, στα δυτικά του δηλαδή, βρίσκεται ο περίφημος για την παράξενη «μετέωρη» μορφή του Σκάρος, ένας μεγάλος βράχος που έμεινε σχεδόν αποκομμένος από την καλντέρα μετά από τη μεγάλη έκρηξη του 1650π.Χ.. Επάνω στο Σκάρο βρίσκονται τα ερείπια ενετικού κάστρου του 13ου αιώνα.
 
- Οία. Τα λόγια δεν μπορούν να αποδώσουν τα συναισθήματα που νοιώθει κανείς βρισκόμενος στην Οία, τον δραματικής ομορφιάς παραδοσιακό οικισμό 12χλμ Β. των Φηρών. Η Οία δε συγκρίνεται με τίποτα άλλο στην Ελλάδα σε αισθησιασμό και ατμόσφαιρα. Οι σχεδόν ρευστές, λευκές και ωχρές αρχιτεκτονικές φόρμες της εμφανίζονται συνενωμένες. Τα  «υπόσκαφα» με τις καμάρες (το μισό περίπου σπίτι σκαμμένο στον μαλακό ηφαιστειακό βράχο) οι μπλε και γαλάζιοι τρούλοι και τα έγχρωμα πορτοπαράθυρα, αγκαλιάζουν με μοναδικό τρόπο τα βορειότερα χείλη της καλντέρας. Η φήμη του ηλιοβασιλέματος της έχει ξεπεράσει εδώ και χρόνια τα σύνορα της Ευρώπης, με καλύτερο αλλά και σχεδόν πάντα συνωστισμένο σημείο για την παρακολούθησή του, τα ερείπια του ενετικού της κάστρου.
 
- Ακρωτήρι. Κοντά στη νότια απόληξη της καλντέρας, 14χλμ από τα Φηρά, βρίσκεται ο προϊστορικός οικισμός του Ακρωτηρίου. Η ακμάζουσα μινωική πόλη που εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους της λίγες μέρες πριν τη γιγαντιαία έκρηξη που τοποθετείται γύρω στο 1650 π.Χ., καλύφθηκε ολοκληρωτικά από ηφαιστειακή στάχτη, πράγμα που διατήρησε ανέπαφο ό,τι είχαν αφήσει όρθιο οι ισχυροί σεισμοί που προηγήθηκαν της έκρηξης. Τα ευρήματα των ανασκαφών είναι συγκλονιστικά και απλώνονται σε μια έκταση 200 περίπου στρεμμάτων (οικίες, δημόσια οικοδομήματα, λατρευτικοί χώροι, βιοτεχνίες, οδοί, τοιχογραφίες, πήλινα σκεύη, κ.α.)
 
- Μουσείο Προϊστορικής Θήρας. Στα Φηρά λειτουργεί αξιόλογο μουσείο με εντυπωσιακά εκθέματα από τις ανασκαφές στο Ακρωτήρι και άλλες αρχαιολογικές τοποθεσίες του νησιού. Υπάρχει και χώρος για τη σύντομη γνωριμία του επισκέπτη με τη γεωλογία του νησιού, του βασικού παράγοντα της μοναδικής του ομορφιάς.
 
- Νέα Καμένη-Παλαιά Καμένη. Το σχεδόν μαύρο μικρό νησί στη μέση της καλντέρας μεταξύ Θηρασίας και Θήρας είναι η επισκέψιμη για πεζοπορία ή…εξωτικό μπάνιο Νέα Καμένη. Δεν είναι παρά διάφορες ροές λάβας από διάφορες μικρομεσαίες εκρήξεις που συνέβησαν στο σημείο μόλις τα τελευταία 440 χρόνια, με τις τελευταίες λάβες να ρέουν στη μικρής έντασης έκρηξη του 1950. Το μικρότερο, κάπως πιο ανοιχτόχρωμο νησί δίπλα στη νέα, είναι η παλαιά Καμένη που δημιουργήθηκε από παλαιότερες λάβες και τέφρες ηλικίας 2066 χρόνων.
 
 
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
 
Ημεροβίγλι-Οία:
Δέκα απολαυστικά χιλιόμετρα που περνούν από γκρεμούς και περιοχές χωρίς οικισμούς με μαύρα, φαιά, ωχρά, ερυθρωπά, λευκά, πορτοκαλί πετρώματα σε διάφορες διατάξεις και συνδυασμούς. Μια υπέροχη, καθαρά γεωλογικού ενδιαφέροντος διαδρομή. Καλό θα ήταν να την απολαύσετε στο φως της μέρας και όχι μόνο αργά το απόγευμα στο δρόμο για το περίφημο ηλιοβασίλεμα…
 
Πύργος-Προφήτης Ηλίας:
Από το χωριό Πύργος με το μεσαιωνικό χαρακτήρα (6χλμ Ν των Φηρών), ανηφορική διαδρομή 4χλμ μας φέρνει στο ψηλότερο σημείο του νησιού, στην κορυφή σχεδόν του βουνού Προφήτης Ηλίας (597μ.), του μόνου ασβεστολιθικού, μη ηφαιστειογενούς κομματιού γης στη Θήρα! Με τις σωστές καιρικές και φωτιστικές συνθήκες, από εδώ η θέα είναι σπουδαία και περιλαμβάνει Κρήτη, Ανάφη, Σίκινο, Φολέγανδρο και απέραντο μπλέ!
 
Ακρωτήρι:
Η διαδρομή αυτή είναι χωμάτινη και προτείνεται μόνο για οχήματα 4x4 και προσεκτικούς οδηγούς. Από το σύγχρονο οικισμό του Ακρωτηρίου ξεκινάει χωματόδρομος μήκους 5 περίπου χλμ που φτάνει ως το δυτικότερο άκρο της νότιας πλευράς της καλντέρας προσφέροντας μοναδικές, μη συνηθισμένες οπτικές γωνίες στην καλντέρα, τη νέα, αλλά και την παλαιά Καμένη, που μόνο από εδώ συμπρωταγωνιστεί στην εικόνα. Προσοχή στις διασταυρώσεις. Για τα πρώτα 3 χλμ ακολουθούμε την ακτογραμμή.
 
 
ROAD TIPS
  • Εννιά από τους δώδεκα μήνες δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη υπόδειξη για ιδιαιτερότητες ή δυσκολίες στην κίνηση στο νησί. Από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου όμως, το τουριστικό-κυκλοφοριακό φορτίο που δέχεται η Σαντορίνη είναι δυσανάλογο με τις μικρής κλίμακας οδικές υποδομές της. Προσοχή λοιπόν στις απρόβλεπτες κινήσεις των πολυάριθμων νοικιασμένων σκούτερ, τετράτροχων και μικρών Ι.Χ.. Οι προσπεράσεις απαγορεύονται σχεδόν παντού.
  • Η Οία είναι οικισμός κλειστός σε κάθε είδους οχήματα.
  • Μεγάλο το κυκλοφοριακό και το πρόβλημα πάρκινγκ στα Φηρά κατά τους μήνες αιχμής.
  • Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στην πολύ απότομη, γεμάτη φουρκέτες και γκρεμούς ανάβαση και κατάβαση, από και προς το λιμάνι του Αθηνιού.
  • Λόγω πολλών παραγόντων (εντατική χρήση, βαριά οχήματα, παλαιότητα, άνεμοι-φερτά υλικά κ.α.) οι δρόμοι της Σαντορίνης γλιστρούν αρκετά. Επίσης η ορατότητα τη νύχτα, όπως και η νυχτερινή σήμανση των δρόμων δεν είναι καλή.


Δείτε άλλες δημοφιλείς περιοχές για ενοικίαση αυτοκινήτου: Αθήνα, Κρήτη (Ηράκλειο, Χανιά, Άγιος Νικόλαος, Χερσόνησος, Ρέθυμνο), Ρόδος, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Βόλος, Ζάκυνθος, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κάρπαθος, Κεφαλονιά, Κως, Λάρισα, Λέσβος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Πάτρα, Σάμος, Σκιάθος, Χαλκιδική και Χίος.

Newsletter - Εγγραφή
Μάθετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας!
Προέκυψε σφάλμα.
Παρακαλούμε επιβεβαιώστε τώρα την εγγραφή σας στο email σας!