electric-car

Ηλεκτροκίνηση

Η Autohellas Hertz φέρνει την ηλεκτροκίνηση στη ζωή μας για ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον!

Η ανάγκη για ένα πιο βιώσιμο περιβαλλοντικό μέλλον είναι πλέον αδιαπραγμάτευτη. Η κάθε επιλογή στην καθημερινότητα μας -από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε μέχρι τον τύπο οχήματος που επιλέγουμε– έχει όλο και περισσότερο ως κίνητρο τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος. Τα τελευταία χρόνια, είναι πλέον σαφές, ότι ως προς την οδική συμπεριφορά μια πιο οικολογική επιλογή είναι η ηλεκτροκίνηση.

Η Autohellas Hertz υποστηρίζει το «πράσινο μέλλον» της αυτοκίνησης με ένα στόλο αυτοκινήτων που καλύπτουν κάθε προτίμηση. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήρθαν στη ζωή μας και συνδυάζουν οδική απόλαυση, προηγμένη τεχνολογία και μια πιο βιώσιμη περιβαλλοντική επιλογή.

Η υπηρεσία ενοικίασης της Autohellas Hertz διαθέτει πρωτοποριακά μοντέλα τόσο από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών όσο και από πλευράς design. Ανακάλυψε το στόλο μας, κάνε κράτηση από μια μέρα και για όσο θέλεις και οδήγεισε ένα σχεδόν αθόρυβο αυτοκίνητο με στιλ και καινοτόμα σχεδίαση.

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Για ακόμα πιο μακροχρόνιες μισθώσεις ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων εξερεύνησε την υπηρεσία του Electric Lease και τον ηλεκτροκίνητο στόλο και επωφελήσου από το πλήρες πακέτο καλύψεων της Autohellas Hertz.

ELECTRIC LEASE

Τι είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο κινείται αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και δεν διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης όπως ένα συμβατικό αυτοκίνητο.  Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μία μπαταρία, η χωρητικότητα της οποίας καθορίζει την αυτονομία του αυτοκινήτου, δηλαδή την απόσταση που μπορεί να καλυφθεί με μία φόρτιση μπαταρίας.

Κατηγορίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων

  • Plug in υβριδικό αυτοκίνητο

Ένα plug-in υβριδικό αυτοκίνητο συνδυάζει ηλεκτροκινητήρα και κινητήρα βενζίνης. Η ηλεκτρική του ισχύς τροφοδοτείται από μπαταρία που επαναφορτίζεται στα σημεία φόρτισης.

  • Πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο κινείται αποκλειστικά με την ηλεκτρική ενέργεια των συσσωρευτών (μπαταριών) τους. Η φόρτιση των μπαταριών γίνεται και σε αυτή την περίπτωση σε σημεία φόρτισης.

Αυτονομία και φόρτιση

Η χωρητικότητα της μπαταρίας καθορίζει την αυτονομία. Η επαναφόρτιση της μπαταρίας μπορεί να ολοκληρωθεί σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει σταθμός φόρτισης ή πρίζα.

Ένας από τους βασικούς τρόπους λειτουργίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι να προειδοποιούν εγκαίρως όταν αδειάζει ο ηλεκτρικός συσσωρευτής. Έτσι, μπορείς να έχεις τον πλήρη έλεγχο για την αυτονομία του αυτοκινήτου και να απολαμβάνεις χωρίς άγχος κοντινές ή μακρινές διαδρομές.

Το δίκτυο φόρτισης τα τελευταία χρόνια επεκτείνεται με εντατικούς ρυθμούς μιας και η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το μέλλον της οδήγησης. Δημιουργούνται συνεχώς νέοι σταθμοί φόρτισης σε αστικές περιοχές σε κάθε είδους εγκαταστάσεις όπως: κατοικίες, χώροι στάθμευσης, σουπερμάρκετ, σταθμοί ανεφοδιασμού και κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων με στόχο στο άμεσο μέλλον τα μακρινά ταξίδια να γίνονται πιο ξεκούραστα.

Γιατί επιλέγω ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων είναι πολύ σημαντικά τόσο ως προς την οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου και τον τεχνολογικό εξοπλισμό όσο και ως προς τα οφέλη τους προς το περιβάλλον. Ο όρος «βιώσιμη κινητικότητα» που χαρακτηρίζει την ηλεκτροκίνηση συνοψίζει την βελτίωση της ποιότητας ζωής, τη μείωση εξάρτησης από το πετρέλαιο και την ηχορύπανση, την αύξηση κύκλου ζωής του οχήματος αλλά και τη μείωση κόστους χρήσης.

(+)Φιλικά προς το περιβάλλον

Τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα (όχι υβριδικά) επειδή δεν διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης δεν χρησιμοποιούν σύστημα εξάτμισης, και συνεπώς δεν έχουν εκπομπές. Χωρίς εξαγωγή καπνών συμβάλουν στη μείωση αερίων θερμοκηπίου κάτι που τα καθιστά φιλικότερα προς το περιβάλλον.

(+)Αθόρυβα

Η λειτουργία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι σχεδόν αθόρυβη. Ειδικά όταν λειτουργούν πλήρως με ισχύ μπαταρίας συμβάλλουν καθοριστικά στη μείωση της ηχορύπανσης που είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα ποιότητας διαβίωσης και αύξησης του στρες στα αστικά περιβάλλοντα.

(+)Οικονομικότερη λύση

Συγκρίνοντας τον κύκλο ζωής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με ένα συμβατικό αυτοκίνητο αντίστοιχης κατηγορίας, διαπιστώνεται οικονομικότερο κόστος συντήρησης. Αυτό οφείλεται κυρίως στη μείωση εξόδων συντήρησης, στο χαμηλό κόστος φόρτισης, αλλά και στη χαμηλότερη φορολογία που συνοδεύει ένα ηλεκτρικό όχημα.

Συγκεκριμένα, το κόστος συντήρησης ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου είναι πιο οικονομικό καθώς δεν υπάρχουν κάποια μηχανικά μέρη και η πολυπλοκότητα των κινητήρων εσωτερικής καύσης που υπάρχουν στα συμβατικά αυτοκίνητα (αλλαγή λαδιών ή οποιαδήποτε άλλη συντήρηση και επισκευές που σχετίζονται με έναν παραδοσιακό κινητήρα αερίου). Ταυτόχρονα, λόγω ευκολίας χειρισμού των φρένων καταπονούνται λιγότερο τα τακάκια και μειώνονται οι συχνές αλλαγές.  

Επιπλέον, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνήθως κοστίζουν το ένα τρίτο του κόστους των οχημάτων με κινητήρα αερίου ως προς την τροφοδότηση. Πολλά ηλεκτρικά οχήματα χρησιμοποιούν επίσης ανατροφοδοτούμενο φρενάρισμα για να προσθέσουν την ενέργεια που χρειάζεται το αυτοκίνητο, εντελώς δωρεάν.

(+)Φορολογικές ελαφρύνσεις

Είναι γεγονός ότι οι πρωτοβουλίες όλο και περισσότερων κυβερνήσεων παγκοσμίως καθιστούν την ηλεκτρική οδήγηση πιο ελκυστική πρόταση καθώς οι οδηγοί θα πληρώνουν λιγότερους φόρους προκειμένου να παρακινηθούν για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών ότι η βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη μίσθωση (leasing) αυτοκινήτων συμπεριλαμβάνονται στις δαπάνες που οδηγούν σε μείωση της φορολογίας των φυσικών προσώπων. 

(+)Οδηγική απόλαυση

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο προσφέρει έναν πρωτόγνωρο οδηγικό ενθουσιασμό. Χάρη στη ροπή που είναι διαθέσιμη σε θέση ακινησίας, ο οδηγός ζει τη συναρπαστική ηλεκτρική δυναμική και την εμπειρία της άμεσης επιτάχυνσης. Παράλληλα, ο σχεδόν αθόρυβος ηλεκτροκινητήρας προσφέρει μια ξεκούραστη και λιγότερο στρεσογόνα οδήγηση.

(+)Design και στυλ

Όσο πιο πολύ μπαίνει στη ζωή μας η ηλεκτροκίνηση, τόσο πιο πολλά είναι τα μοντέλα που δημιουργούν κορυφαίες εταιρίες αυτοκινήτων (όπως BMW, Volkswagen, Mercedes, Hyundai κ.α.) με αποτέλεσμα να μην υστερούν σε design και στυλ από τα συμβατικά αυτοκίνητα.

Περισσότερα Close
couple-newsletter2
Για να μαθαίνεις πριν απ'όλους τις τελευταίες προσφορές, τις εκπτώσεις και τα νέα μας προγράμματα.
Ευχαριστούμε, μένει 1 ακόμα βήμα πριν αρχίσεις να λαμβάνεις τα newsletters μας! Κάνε κλικ στο link επιβεβαίωσης που σου στείλαμε στο e-mail σου.