Αναφορικά με την Online Κράτηση
Κατηγορίες FAQ
Αναφορικά με την Online Κράτηση
Πως κάνω κράτηση μέσω του Hertz.gr;

Απλά συμπληρώσεις τα στοιχεία που σου ζητάμε στο πεδίο «Κάνε Κράτηση», που θα βρες στην κεντρική σελίδα της Ιστοσελίδας. Αυτά είναι:

  • Το σημείο εξυπηρέτησης της Autohellas Hertz που θα παραλάβεις και θα παραδώσεις το αυτοκίνητο. Σε περίπτωση που το σημείο εξυπηρέτησης είναι διαφορετικό, επέλεξε το πεδίο «Το όχημα θα επιστραφεί σε διαφορετικό σημείο». 
  • Τις ημερομηνίες και ώρες παραλαβής και παράδοσης.
  • Τον τύπο αυτοκινήτου που θέλεις να ενοικιάσεις.
  • Τον αριθμό Frequent Traveler ή τον κωδικό προσφοράς, εάν έχεις. Στην συνέχεια επέλεξε την κατηγορία αυτοκινήτου και τον τρόπο πληρωμής που προτιμάς και ολοκλήρωσε την κράτηση σου συμπληρώνοντας τα στοιχεία του οδηγού και πληρωμής που θα σου ζητηθούν.
Μπορώ να επιλέξω συγκεκριμένη μάρκα ή μοντέλο αυτοκινήτου;

Όχι, η κράτηση γίνεται για συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτου, η οποία περιλαμβάνει διάφορα μοντέλα με παρόμοια χαρακτηριστικά. Μπορείς να δηλώσεις την προτίμηση σου κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα θα σε εξυπηρετήσουμε.

Ποια είναι η ελάχιστη/μέγιστη περίοδος που μπορώ να ενοικιάσω ένα αυτοκίνητο μέσω του hertz.gr;

Η ελάχιστη περίοδος για ενοικίαση είναι 30 λεπτά και η μέγιστη είναι τριάντα (30) ημέρες.

Τι είναι η «Προπληρωμή online» και τι η «Πληρωμή κατά την παραλαβή»;

Μπορείς να προπληρώσεις το ποσό της ενοικίασης σας, μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, επιλέγοντας «προπληρωμή online». Στην περίπτωση που κάνεις χρήση χρεωστικής κάρτας για την προπληρωμή της online κράτησης σου, κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου θα πρέπει να εμφανίσεις και μια πιστωτική κάρτα στο ίδιο όνομα.

Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις να πληρώσεις για την κράτηση σου κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου από το σημείο εξυπηρέτησης που έχεις επιλέξει κατά τη διάρκεια της κράτησης. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να εισάγεις τα στοιχεία της πιστωτικής/χρεωστικής σου κάρτας. Η κάρτα σου δεν θα χρεωθεί, παρά μόνο θα προ-εγκριθεί το ποσό των €77 συν ΦΠΑ, που αποτελεί και την εγγύηση σε περίπτωση μη εμφάνισης κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου.

Ποιες κάρτες γίνονται δεκτές;

Δεκτές γίνονται οι κάρτες Visa, Mastercard και American Express.

Θα λάβω κάποια επιβεβαίωση για την κράτηση μου;

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κράτησης σου, θα σου σταλεί επιβεβαίωση της, στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) που δήλωσες κατά την κράτηση σου.

Πως μπορώ να κάνω αλλαγή στην κράτηση μου;

Μπορείς να κάνεις αλλαγή μόνο στις ημερομηνίες, ώρες και τον σημείο παραλαβής – εφόσον η αλλαγή είναι για σημείο εξυπηρέτησης στον ίδιο νομό – μέχρι και 2 ώρες πριν την έναρξη της κράτησης σου. Μπορείς να κάνεις αλλαγή στην κράτηση σου επιλέγοντας το πεδίο «Ακύρωση/Τροποποίηση» στο πλαίσιο της online κράτησης στην κεντρική σελίδα, εισάγοντας τον Αριθμό καταχώρησης (π.χ. ABCD01012001) και το επώνυμο του οδηγού που είχες δηλώσει στην αρχική κράτηση. Η κάθε κράτηση επιτρέπεται να τροποποιηθεί μέχρι τρεις (3) φορές.

Αλλαγή στα στοιχεία της κράτησης συνεπάγεται και εκ νέου υπολογισμός της τιμής με βάση τις τιμές που ισχύουν την στιγμή εκείνη, τη διαθεσιμότητα οχημάτων, το σημείο επιστροφής, κτλ.

Σε κρατήσεις οι οποίες θα πρέπει να γίνει έλεγχος διαθεσιμότητας της κατηγορίας αυτοκινήτου (on request) δεν μπορείς να τροποποιήσεις τα στοιχεία της κράτησης σου, πλην των σημείων παράδοσης / παραλαβής και μόνο εφόσον πρόκειται για σημείο εξυπηρέτησης στον ίδιο νομό.

Αλλαγή σε κατηγορία αυτοκινήτου ή στοιχεία οδηγού / πιστωτική κάρτας δεν μπορεί να γίνει. Σε αυτή την περίπτωση παρακαλούμε ακύρωσε την κράτηση σου και κάνε μια νέα, γνωρίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση ισχύει η πολιτική ακύρωσης κράτησης.

Τι γίνεται αν ακυρώσω την κράτηση μου; Υπάρχει επιβάρυνση;

Μπορείς να ακυρώσεις την κράτηση σου μέχρι και 5 λεπτά πριν την ώρα παραλαβής του αυτοκινήτου που έχεις δηλώσει στην κράτηση σου. Για προπληρωμένες κρατήσεις, εάν ακυρώσεις την κράτηση σου μέχρι και 48 ώρες πριν την έναρξη της ενοικίασης, θα επιστραφεί στην κάρτα σου το σύνολο του ποσού της κράτησης. Σε αντίθετη περίπτωση θα σας επιστραφεί στην κάρτα το ποσό της κράτησης μειωμένο κατά τη χρέωση καθυστερημένης ακύρωσης €40 συν ΦΠΑ, εντός δυο (2) εργάσιμων ημερών. Σε περίπτωση που πραγματοποιήσεις προπληρωμένη κράτηση εντός 48 ωρών από την έναρξη της ενοικίασης, και στην συνέχεια ακυρωθεί, τότε θα σου επιστραφεί στην κάρτα το ποσό της κράτησης μειωμένο κατά τη χρέωση καθυστερημένης ακύρωσης €40 συν ΦΠΑ.

Σε κρατήσεις όπου η πληρωμή γίνεται με την παραλαβή του αυτοκινήτου, η ακύρωση είναι επιτρεπτή μέχρι την έναρξη της ενοικίασης χωρίς καμία χρέωση.

Τι γίνεται αν δεν εμφανιστώ κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου; Υπάρχει επιβάρυνση;

Στην περίπτωση που δεν εμφανιστείς για την παραλαβή του μισθωμένου οχήματος την ημέρα και ώρα που δήλωσες κατά την κράτηση σου χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, η Autohellas Hertz έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την κράτηση σου μετά την πάροδο 29 λεπτών, χωρίς προηγούμενη γραπτή ειδοποίηση.

Για προπληρωμένες κρατήσεις θα σου επιστραφεί στην κάρτα το ποσό της κράτησης μειωμένο κατά τη χρέωση μη εμφάνισης, η οποία ανέρχεται στα €77 συν ΦΠΑ. Για κρατήσεις όπου η πληρωμή γίνεται με την παραλαβή του αυτοκινήτου, η χρέωση μη εμφάνισης είναι €77 συν ΦΠΑ.

Μπορώ να κάνω κράτηση με κάρτα που δεν είναι στο όνομα μου;

Όχι. Για την παραλαβή του αυτοκινήτου θα πρέπει ο κάτοχος της κάρτας με την οποία έγινε η κράτηση να είναι παρών, καθώς ο κάτοχος της κάρτας θα υπογράψει το συμβόλαιο ενοικίασης ως οδηγός.

Τι είναι η On Request κράτηση;

Κρατήσεις για group τα οποία είναι σε κατάσταση On Request, θα πρέπει πρώτα να επιβεβαιωθεί η διαθεσιμότητα από το Κέντρο Κρατήσεων μας για τα στοιχεία κράτησης που καταχώρησες. Κατά τη καταχώρηση του αιτήματος θα σου ζητηθεί μια έγκυρη πιστωτική/χρεωστική κάρτα. Η κάρτα σου σ’αυτό το στάδιο δεν θα χρεωθεί (στην περίπτωση που έχεις επιλέξει online προπληρωμή) ή θα γίνει προέγκριση του ποσού των €77 + ΦΠΑ (στην περίπτωση που έχεις επιλέξει, πάρα μόνο αφού έχει γίνει έγκριση του αιτήματος σου.

Το αίτημα μου για on request κατηγορία αυτοκινήτου εγκρίθηκε, αλλά η πληρωμή/προ-έγκριση απορρίφθηκε. Τι να κάνω;

Στην περίπτωση που η διαθεσιμότητα της κατηγορίας που έχεις ζητήσει εγκριθεί από το Τμήμα Κρατήσεων μας, αλλά η κάρτα που έχεις καταχωρήσει δεν παίρνει έγκριση, θα ειδοποιηθείς μέσω email για να προχωρήσεις σε αλλαγή της κάρτας που έχεις καταχωρήσει.

couple-newsletter2
Για να μαθαίνεις πριν απ'όλους τις τελευταίες προσφορές, τις εκπτώσεις και τα νέα μας προγράμματα.
Ευχαριστούμε, μένει 1 ακόμα βήμα πριν αρχίσεις να λαμβάνεις τα newsletters μας! Κάνε κλικ στο link επιβεβαίωσης που σου στείλαμε στο e-mail σου.